KAYMOS ÜYELERİ İFTARDA BULUŞTU

22.06.2016 10:17:54

Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği tarafından üyelerine iftar yemeği verildi.

 

 Flamingo  De Luxe  verilen iftar yemeğine Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ve yönetim kurulu üyeleri, SGK İl Müdürü Bilal Doğan, Kayseri Mobilyacılar Odası ve Erciyes Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Çevrim ve Yönetim Kurulu üyeleri, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefaletleri Bölge Birliği Başkanı Mustafa Alan, Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Yakup Deveci, yönetim kurulu ve  üyeler katıldı.

Geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğinde  bir konuşma yapan Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Yakup Deveci? Sayın protokol, değerli Kaymos üyelerimiz, kıymetli sanayicilerimiz, şehrimizin güzide basın mensupları, davetimize icabet eden bütün misafirlerimiz; Geleneksel KAYMOS iftarımızda teşriflerinizden dolayı şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ederim. Hoş geldiniz? Ramazan ayı, insanları birliğe, beraberliğe davet eden, dayanışmayı, paylaşmayı sağlayan, komşuluk vecibelerinin ve hoşgörünün en güzel şekli ile yaşanması gereken, bu güzel ayda şunu belirtmek isterim ki; Ülkemizin yıllardır kanayan yarası, ekonomimizin, kardeşliğimizin ve birlikteliğimizin her zaman tehdidi olan terör belası ile olan mücadelede; şehit olan canlarımızı rahmetle, gazilerimizi ise minnet ile anıyoruz. Bu mücadelede can siperane görev yapan güvenlik görevlilerimize, idarecilerimize, mülki amirlerimize ve devletimize, fertler olarak bizlerde birliğimizle, beraberliğimizle, istihdam ve ticaretimizle ülkemizin bu beladan kurtulması için üzerimize düşeni yapmalıyız. Güçlü olan devletimizin, kararlı tutumu ve bizlerinde desteği ile terör belasının üstesinden geleceğine olan inancımız tamdır. Ülkemiz de yaşanan terör yangının yansımalarını gerek manevi olarak, gerekse maddi olarak yaşanmaktadır. Bu süreçte şehrimizdeki sosyal yaşantıyı, ticareti ve yatırımları da kısmen etkilemiş olsa da; Mobilya pazarında ticari hacmi ve istidamı ile rol model olan şehrimiz ve siz sanayicilerimiz, TÜRKİYE pazarında mobilya üretiminde büyük oranda söz sahibi olmamız, çok önemli bir başarıdır. Bu başarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum. Mobilya da markalar şehri ünvanının sürekliliği için, yeni yatırımlara, yeni projelerle devam etmek hepimizin asli görevidir. Bu vesile ile iftar yemeğimizde bizleri yalnız bırakmayan değerli protokole, birbirinden kıymetli sanayicilerimize, siz saygıdeğer misafirlerimize ve Sponsor firmalarımıza şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ederim. Ramazan ayının bereketi, şehrimiz ve ülkemiz başta olmak üzere, bütün İslam coğrafyasına huzur, sağlık, hoş görü ve birliktelik getirsin. Bu bereket sadece sofralarımız değil, kalplerimize de nasiplensin, çıkmış olduğumuz bu yolda beni yalnız bırakmayan değerli yönetim kuruluma ve bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen siz sanayicilerimize ve üyelerimize teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

KAYMOS FAALİYETLERİ

1-Sosyal sorumluluk projelerine destek vermeye deva ediyoruz.

2-İhtisas organize sanayi kurulması noktasında yer ve mevzuat çalışmalarına devam etmekte;

3-Üyelerimizin belgelendirme çalışmaları TSE ile işbirlikteliği başlamış olup çalışmalara start verilmiştir.

4-İngilizce eğitim kursları başlatıldı.

5-Dış ticaret mevzuat ve pazarlama seminer ve eğitim çalışmaları başlatıldı.

6-Urge projesi uygulama takvimine göre devam etmekte.

7-Çek kanunu için yapılan çalışmalar meyvesini vermeye başladı.

8-Mobilya sektöründe KDV oranı ile alakalı çalışmalar ve yazışmalarımız devam ediyor.

9-Yatırım teşvik kanunu ile Kayseri´nin kapsamının değişmesi için talep ve isteklerimiz gerekli makamlara olan dirsek teması devam etmektedir.

10-İşçi tazminatlarının işverene olan yükünün işletmelerin yaşamını tehdit eder hale geldiğini ve bu sorunun devletimizin gerekli mercileri tarafından çözülmesi için gerekli girişimler yapılmakta ve takip edilmektedir. 11-İhracatçılar birliğinin Kayseri ye kurulması için girişimlerimiz ve taleplerimiz devam ediyor. 12-İstanbul CNR fuar alanın da üyelerimiz için ilave yer ve mevcut yerlerde alan genişletme girişimlerimiz sonuç verme aşamasındadır.

13-Oran kalkınma ajansı ile yapılan işbirliği kapsamında üretim teknikleri ve sektörel araştırma yapmak üzere 20 şer kişilik gruplar halinde yurt dışı gezileri için çalışmalarımız devam etmektedir. Haber: Bekir Aslantaş