KAYITLAR 01 EYLÜL`DE BAŞLIYOR

12.08.2014 10:26:56

Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilerin kayıtlarını rahat bir şekilde yapabilmeleri için kampüs içerisinde geniş önlemler aldı. Öğrenciler, kazandıkları okulların öğrenci işleri birimlerine başvurarak kayıtlarını yaptırabilecekler. İnternet üzerinde

Erciyes Üniversitesi’nde 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı kayıtları, 01-05 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacak.

Erciyes Üniversitesi’ne bu sene, 9 bin 811 yeni öğrencinin kayıt yaptıracağını bildirildi. Ayrıca, özel yetenek sınavı, dikey geçiş, yatay geçiş ve yabancı öğrenci sınav yoluyla gelecek öğrenciler ile birlikte üniversiteye kayıt yaptıracak öğrenci sayısının yaklaşık 12 bini aşması bekleniyor. Kayıtlar sonunda, Erciyes Üniversitesi’nde öğrenci sayısının toplam 55 bine ulaşması bekleniyor.

Öğrencilerin kayıtlarının sorunsuz ve rahat bir şekilde yapılabilmesi için, Erciyes Üniversitesi geniş önlemler alındı. Kayıtlar bu sene fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu ve enstitüler binalarında yapılacağından, okullarda Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından “Kayıt Merkezleri” oluşturuldu.

Kayıtlar sırasında, üniversiteyi tanıtmak amacıyla öğrencilere bir dizi bilgilendirici hizmet verilecek.

HANGİ OKUL KAÇ ÖĞRENCİ ALACAK

Erciyes Üniversitesi’nde, en fazla öğrenciyi 1745 kontenjanla  Mühendislik  Fakültesi alırken, en az öğrenciyi 58 kontenjanla Tomarza Mustafa Akıncı Meslek Yüksekokulu alacak.

Erciyes Üniversitesi’ne kayıt yaptıracak olan öğrencilerin fakültelere dağılımı şöyle.

Tıp Fakültesi 263, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 746, Mühendislik Fakültesi 1745, İlahiyat Fakültesi 401, Mimarlık Fakültesi 124, Veteriner Fakültesi 67, Eğitim Fakültesi 592, İletişim Fakültesi 442, Fen Fakültesi 105,  Edebiyat Fakültesi 1149, Diş Hekimliği Fakültesi 93, Hukuk Fakültesi 205, Eczacılık Fakültesi 62, Ziraat Fakültesi 135, Sağlık Bilimleri Fakültesi 257, Turizm Fakültesi 114, Sivil Havacılık Yüksekokulu 246, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 246, Kayseri Meslek Yüksekokulu 910, Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 221, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu 215, Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu 635, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu 340, Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu 380, Adalet Meslek Yüksekokulu 60 ve Tomarza Meslek Yüksekokulu 58 öğrenci alacaktır.

Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Güzel Sanatlar Fakültesi özel yetenek sınavı ile öğrenci alacaktır.

Kayıt Merkezleri’nde Kredi Yurtlar  Kurumu  ile Büyükşehir Belediyesi’ne ait iki özel stand yer alacak. Öğrenciler, yurt başvurularını bu standlardan yaparken, Büyükşehir Belediyesi de kayıt yaptıran öğrencilere pasoları bu noktalardan dağıtılacak.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur,  Erciyes Üniversitesi’ni tercih ederek kayıt yaptırma hakkı elde eden öğrencilere, kayıt sırasında her türlü kolaylığın sağlanacağını belirterek, öğrenci ve öğrenci ailelerinin ihtiyaçları göz önüne alınarak gerekli önlemlerin alındığını bildirdi. Rektör Prof. Dr. Keleştemur, yeni öğrencilere başarılı bir eğitim dönemi geçirmeleri dileğinde bulundu.   (Haber Merkezi)