KAYIP TRİLYONLAR YENİDEN SAVCILIK´TA

7.07.2017 13:47:06

Kayseri Erciyesspor´a Şeker Fabrikası tarafından sponsorluk anlaşması çerçevesinde verilen ve sonrasında buharlaşan 22 trilyon için, Cumhuriyet Savcılığı yeniden harekete geçti.

Kayseri Erciyesspor´a Şeker Fabrikası tarafından sponsorluk anlaşması çerçevesinde verilen ve sonrasında buharlaşan 22 trilyon için, Cumhuriyet Savcılığı yeniden harekete geçti. Savcılık ?Acil? kodu ile evrakları Kulüpten istedi. Erciyesspor´un avukatı ve aynı zamanda yönetim kurulu Üyesi olan Semih Emin Akbulut da Savcılık´ın istediği evrakları teslim etti.. Söz konusu kayıp 22 trilyonun Erciyesspor´da Erol Bedir başkanlığı dönemini kapsıyor

Kayseri kamuoyunda unutturulmaya çalışılan kayıp 22 trilyon davası yeniden gündeme geldi. Tozlu raflardan indirilen dosya, Savcılığın Talimatı ile yeniden görülecek. Dönemin Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık ile Kayseri Erciyesspor arasında yapılan sponsorluk anlaşması neticesinde kulübün kasasına girmesi gereken 22 Trilyon´un kayıtlarda olmadığı iddiaları ile açılan soruşturma 2016 yılında görülmüş ve delil yetersizliği neticesinde kavuşturma yapılmasına yer olmadığı kararı çıkmıştı.  Ancak bir türlü açığa çıkmayan ?Kayıp 22 trilyon? soruşturması olarak da bilinen bu dosya hakkında önemli bir gelişme yaşandı. Savcılık, kısa bir süre önce, Kayseri Erciyesspor´dan o döneme ait evrakları istedi. Erciyesspor´un  avukatı aynı zamanda yönetim kurulu üyesi olan Avukat Semih Emin Akbulut da, ellerindeki bilgi ve belgeyi toparlayarak Savcılık´a verdi. Avukat Akbulut, iddiaları doğruladı ve ? Kayıp 22 Trilyon davası için Savcılık evrakları ?acil´ olarak istedi. Soruşturma yeniden başladı. Evrakları eksiksiz olarak zamanında Savcılığa teslim ettik? dedi.

Erol Bedir´in Kayseri Erciyesspor´da başkanlık yaptığı dönemi kuşatan kayıp trilyon davası böylece Savcılığın talimatı ile yeniden gündeme geldi.

2016 yılında gerçekleştirilen soruşturmada Erol Bedir, dönemin Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Vedat Ali Özışık, Saffet Külakçı ve Mehmet Çakmak Uyar savunmalarını vermiş yapılan incelemede ?Şeker Fabrikası´ndan para aktarıldığına dair delil bulunamadığı ve bu nedenle kovuşturma yapılmasına yer olmadığı? yönünde karar çıkmıştı.

  Kayseri kamuoyu, açılan soruşturma ve yaşanan bu gelişmenin ardından buharlaşan 22 trilyon akıbtenin ortaya çıkıp çıkmayacağını merak ediyor!