KAVRULACAĞIZ!

11.07.2016 10:45:39

Kayseri önümüzdeki 5 gün içinde yoğun sıcağa teslim olacak, Meteorolojik veriler, bu yılın maksimum sıcaklığına ulaşacağı yönünde. Uzmanlar ise önemli uyarılar yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporuna göre, Kayseri´yi fena halde sıcak günler bekliyor.

  Bugünden başlayarak önümüzdeki 5 gün içinde Kayseri´de hava sıcaklığının kademeli biçimde 7 derece birden artarak, 36 dereceye ulaşacağı ifade edildi. Özellikle önümüzdeki Perşembe ve Cuma günlerinin yoğun ısı haritasına dikkat çekilirken, vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

  Meteoroloji tarafından Perşembe ve Cuma günleri için yüksek ısı uyarısı yapılırken, uzmanlar, yaşlı, hasta ve çocukların uzun süre güneş ışığına maruz kalmamaları gerektiğini vurguladı. Alınan bilgiye göre, yüksek ısının etkili olduğu günlerde gün içinde 11.00-16.00 saatleri arasında belirtilen kişilerin sokakta olmamalarının sağlıklı olacağı kaydedildi.

  Yaz döneminde tüm insanların uyması gereken kurallar olduğuna dikkat çekildi ve şu uyarılar yapıldı: ?Yüksek ısının olduğu günlerde, yaşlı, hasta ve çocukların belirtilen saatlerde sokağa çıkmamaları en doğru olanıdır. Bununla birlikte vatandaşlarımız, günde en az 2.5 litre su tüketmeye özen göstermeli, açık renk kıyafetleri tercih etmeli.?

  Güneş çarpmasından korunmak için şapka ve şemsiye kullanımının, seçenek olması gerektiği görüşünde birleşen uzmanlar, uyarılara kulak verilmesinin öneminin altını çizdi ve tüm vatandaşların dikkatli olmasının yeterli olacağını dile getirdi.

  Kayseri´de bugün 29 derece olması beklenen gölgede en yüksek hava sıcaklığının, Salı 31, Çarşamba 33, Perşembe 35, Cuma günü ise 36 dereceye ulaşacak. (Bedir Kulay)



Anahtar Kelimeler: KAVRULACAĞIZ