KATİL, MANYAK DEĞİL BUNLAR

30.03.2016 09:43:05

"kadına Şiddete Hayır" konferansında konuşan Avukat yazar Feyza Altun Meriç, "Şiddet uygulayan erkek tiplemelerine bakın, bunlar arasında eğitimliler de var" diye konuştu.

Erciyes Üniversitesi Kızılay Gençlik Klubünün düzenlediği ´Kadına Şiddete Hayır´ konulu konferansın konuğu Avukat Feyza Altun Meriç yoğun ilgi gördü.

Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi´nde gerçekleşen konferansa Kızılay Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç, Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, Kızılay Gençlik Kulübü üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, "Ülkemiz adına kaygı duyduğumuz günlerden geçiyoruz. Zor zamanlardan geçiyoruz. Gençliğin ilgi, alaka, farkındalıklardan uzağa doğru gittiklerini gördüğüm şu günlerde böyle bir program düzenleyen gençler beni çok sevindirdi. Bu program sonunda bende Kızılay üyeliğimi yapmak isterim" şeklinde konuştu.
Kadına şiddetin derininde yatan sebeplerden de bahseden Konaç, "
Çocuk yaşta öfke kontrolü yapamayan bir neslin varlığı gelecekte kadına şiddet konuşulan günlerde kadına şiddete konu olabilir. Eğitim sistemindeki yetersizlik de bizi bu toplantıların konusu olan noktaya getirdi. Bu ülkede çocuğa şiddet, çocuğa istismar var. Beratcan öldürüldü ve bir yere atıldı. Sanığın ifadeleri doğrultusunda yazılan çizilen eğer doğruysa, bir anne çocuğuna bunu yapabilecek duruma geliyorsa, bizim kadına şiddeti ve aile kurumunun ne hale geldiğini konuşmamız lazım" açıklamalarında bulundu.
Avukat yazar Feyza Altun Meriç ise erkeğin kadın üzerinde egemenlik kurma düşüncesinden dolayı kadına şiddetin arttığını vurgulayarak, "kadına şiddetin başladığı nokta kadının ne yapacağı ve nerede duracağına erkeğin kadar vermek istediği noktadır. Kadın erkeğin istemediği bir yerde durduğu anda sorun başlıyor. Kadının is hayatına atılması konusunda  Biz şu an bir geçiş sürecindeyiz. Erkek hem kadının çalışıp kiraya ortak olmasını istiyor. Hem ev islerini yapmasını hem de çocuğa bakmasını istiyor. Kadın burada zorlanmaya başlıyor. Toplumdaki rolünü kavramakta zorlanıyor. Şiddet uygulayanlara baktığımızda katil veya manyak tipli değiller. Eğitimli insanlar da şiddet uyguluyorlar. Çünkü burada bir iktidar meselesi var" dedi.

Feyza Altun Meriç konuşmalarını şu şekilde sürdürdü:" toplumun algısında yer edinmiş toplumsal cinsiyet konusunda ben bile bazen kendimde ön yargılar görüyorum. Çünkü bende bu toplumsal cinsiyet mantığı ile büyütüldüm. Erkeğe mavi kıza pembe algısı ve kadın erkeğe hizmet etmek için vardır algısı çok eskiden beri var."
Konferansın ardından avukat yazar Feyza Altun Meriç Kadının Fenni adlı kitabını okuyucuları için imzaladı. 
Haber: Ayşenur Sarıkaya

 

 
 



Anahtar Kelimeler: KATİL MANYAK DEĞİL BUNLAR