KARAYEL SERT ÇIKTI!

7.11.2014 10:55:11

İsrail'in Müslümanlarca kutsal sayılan Mesci-i Aksa'yı basması üzerine, tüm dünyada Müslümanların tepkisini çekti. AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel'de İsrail'in bu tutumuna sessiz kalmadı.

İsrail’in Müslümanlarca kutsal sayılan Mesci-i Aksa’yı basması üzerine, tüm dünyada Müslümanların tepkisini çekti. AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel’de İsrail’in bu tutumuna sessiz kalmadı.

Sobyal paylaşım sitesi twitterı aktif olarak kullanan Yaşar Karayel, yaşadığı üzüntü ve sevinçleri buradan takipçilerine duyuruyor. Karayel, Mescid-i Aksa’da yaşanan son olayla ilgili de tepkisini sosyal mecrada dile getirdi.

Karayel, twitter hesabından şu mesajı yayımlayarak tepkisini dile getirdi:

 “Filistinli kardeşlerimize karşı Devlet Terörü uygulayan İsrail Devleti şimdide MESCD İ AKSAYI işgal ediyor. Müslümanlarsa birbirini öldürüyor”

 

Yaşar Karayel, İsmail Parlık’ın “Stadyumda bir gol için haykırdığımız kadar "KUDÜS" için de haykırmadıkca İsrail zulmü son bulmayacaktır” tweetini de retweetledi.

Kudüs’te ne oldu?

İsrail polisi ile Filistinlilerin son aylarda sık sık karşıya karşıya geldiği Kudüs’te aşırı sağcı Yahudilerin, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı kuşatma girişimi bölgedeki gerilimi tırmandırdı. Tehlikeli provokasyonu engellemek isteyen Filistinliler, İsrail güvenlik güçlerinin müdahalesiyle karşılaştı. Mescidin avlusuna yönelen 300 İsrail askeri, plastik mermi, ses ve gaz bombalarıyla müdahalede bulundu. Filistinlilerin sığındığı Kıble Camii’ne postallarıyla giren askerler, göstericileri tartaklarken 30’a yakın Filistinli genç yaralandı. Kur’an-ı Kerim’ler zarar gördü, camide büyük hasar oluştu.

Haber: Dilek Bolat