?Kararsızların belirleyeceği bir seçim olacak?

28.10.2015 09:35:30

AK Parti ikinci sıra Milletvekili Adayı ve eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Kayserili basın mensupları ile kahvaltıda buluştu.

 

 

 

Gündeme dair açıklamalar yapan ve basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yıldız, ?Bu seçimde kararsızların vereceği oylar iktidarı belirleyecek. Kararsızların seçimi bu kadar belirleyecek olduğu bir seçim olmamıştı? dedi.

 

Seçim öncesi vatandaşlar ile sık sık bir araya geldiklerini belirten Yıldız, ?HDP´nin son yapılan seçimlerde Kayseri´deki oy oranlarının aynı kaldığını biliyoruz ama 1 Kasım´da HDP´nin oy oranının miktar ve oy olarak azalacağını düşünüyoruz. Bir çok kişiyle konuştuğumuzda ve olanları doğru aktardığımızda, böyle bir kanaat bizde oluştu. Bu seçimde seçmenlerden isteğimiz sandığa gitmeleri, katılım oranı yüzde 95 oranında olmalı. Şu anda blok siyaset anlayışını sürdürenler de var, bu siyasetin kara lekesidir. İnanmadığı halde ´Ak Parti olmasın´ diye çalışmaların kuralları, kutsalları olmayan ve bazı yerlerde HDP´ye bazı yerlerde MHP´ye bazı yerlerde CHP´ye oy verenlerin artık bu manada kendilerine çeki düzen vermesi lazım geldiğini demokrasi adına hatırlatmak isterim. Hiçbir seçimde kararsızların etkili olacağı bir seçim olmadı? dedi.

Paralel yapıyla alaklı bir soru üzerine ise ?Ben samimi ibadeti ile birlikte hayırlarla çaba gösterenleri biliyorum. Biz yaşananları anlatıyoruz inanacak değiliz diyorlar. O tür konulardan haberlerinin olmadığını söylüyorlar. Bu aldatılmışlığı da gösteriyor. Geçen belediye seçimlerinde Mardin´de Ahmet Türk´e kapı kapı dolaşarak oy istediler. Nereden nereye geldiğimizi oturup düşünmemiz lazım. 28 şubatta darbe yapanlara gösterilen hoşgörünün aynısı bize gösterilemez miydi? Göstermedikleri gibi bizi düşman ilan ettiler. Biz bunlara üzülüyoruz, bunlara sevinenler Türkiye´nin zayıflamasını isteyenlerdir. HDP´ye oy vermeleri için kapı kapı dolaştıklarını herkes biliyor. CHP´nin bizim değerlerimize hakaret ettikleri yapıyı unutmadık. HDP´li bir belediye Peygamber Efendimize hakaret eden billboardlar astı. Şu anda oy topladığınız adamların Peygamber Efendimize hakaret ettiğini namaz kılarak görmezden gelemezsiniz. Burada başka bir şey var? şeklinde konuştu.

Daha önce ki seçimlerde gündeme gelen ?Trafoya kedi girmesi´ hatırlatılınca, ?Seçimlerde bazen ağacın, trafonun arkasına sığınıp yenilgilerine mazeret bulanlar bundan vazgeçmeli.  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı bu konuda itinalı çalışıyor. Böyle bir endişenin olacağı kanaatinde değilim" ifadesine yer verdi.

 

1 Kasım seçimlerinde mevcut milletvekillerinin listeye alınmaması ile ilgilide değerlendirmede bulunan Yıldız, ?Birbirimizden farkımız yok. Bu kötüydü de değiştirdik dediğimiz hiçbir arkadaşımız yok. Genel merkezimizin bu konu ile ilgili farklı bir gerekçesi bulunmamakta. Yine AK Parti için çalışıyorlar, aday konusunda da birisini seçtiğiniz zaman diğeri ile ilgili illa konuşuluyor. Bu her dönem böyle olmuştur. Ama şu bir gerçek ki AK Parti Kayseri´de daha hızlı yükselecek, AK Parti 7 Haziran´a göre daha iyi bir noktada olacak. AK Parti bir bütündür parçalanamaz? dedi.

Haber: Berna Utaş Utangan