KARAKTERLİ TAKIMIZ!

20.02.2015 08:04:52

Kayserispor'un başarılı orta saha oyuncusu İbrahim Dağaşan ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Oldukça rahat ve hayatın yalnızca futbol üzerine kurulmayacağının farkında. Futboldan çok daha önemli şeyler var diyor, mesela arkadaşlık, aile, sağlık… Kul

Futbola nasıl başladınız?

Her gencin hayalinde olduğu gibi yaşlar 7 olduğunda başladım bende. Zaten Fransa doğumluyum, ailem Sivaslı. Yıllar önce bizimkiler Fransa'ya yerleşmiş, bizde orada büyüdük. 7 yaşında futbola başladık, amatör bir biçimde. Sonra da yolumuz çizildi.

 

Sizde gurbetçi futbolcusunuz?

Evet, bende gurbetçi futbolcuyum. Fransa'da başladım futbola.

 

Türkiye'ye nasıl geldiniz?

 

2001 senesinde Fransa'da hem okul hem de futbol hayatıma devam ediyordum. Amatör bir şekilde oynadığım bir maç vardı, Paris'te U 17 bölgesinde. Orada Türkiye'ye çalışan menajerler tarafından o maç izlenmişti. Sonra bana Türkiye'ye gelmek ister misin diye sordular. Bu bir transfer hikâyesi değildi. Sadece denemek amaçlı, Türkiye'de şansını denemek ister misin?” idi. Bizde genç yaşlarda, o riski aldık. Şükür iyi geçti.

 

Türkiye'de ilk hangi takımda oynadığınız?

 

Türkiye'de futbol hayatıma İnegölspor'da başladım. 17 yaşındaydım. Sonra Rahmetli Nejat Biyediç beni Bursaspor'a istedi. Bursa'da 4 yıl geçirdikten sonra 2 dönem Sivas, 6 ay Buca dönemi, sonra çok sevdiğim Antalyaspor, şimdi de Kayserispor.

 

Bu takımlar içerisinde sizin için en özeli hangisiydi?

 

Yaşımız 30, çok şey yaşadık. 14 senedir Türkiye'de bu işin içerisindeyim. Çok mutlu olduğumu anlar oldu, çok üzüldüğüm anlar oldu. Ancak Antalyaspor'da yaşadığım 4 sene benim en huzurlu, en mutlu olduğum zamandı. Çünkü orada hem aile dostlarım oldu. Çok samimi ve içten tanıdığım insanlar oldu. O yüzden Antalya günlerim çok güzel geçti.

 

Kayserispor'a nasıl geldiniz?

 

 Antalyaspor'la sözleşmem bitmişti. Süleyman Hurma ile birebir görüşmemiz oldu. Bir teklifte bulunuldu. Açıkçası Kayserispor'un ne kadar iyi bir kulüp olduğunu tartışmasız herkes biliyor. Dışarıdaki futbolcular, kulüpte oynayan oynamayan herkes Kayserispor'un çok iyi bir kulüp olduğunu biliyor. Aklımda sadece bir soru işareti vardı.  Bu da Kayserispor'un PTT'de olmasıydı. Ama bunun dışında buradaki gördüğüm samimiyet, içtenlik, teklifin gelme şekli teklifi hiç düşünmeden kabul etmeme neden oldu. Buraya geleli yaklaşık 7, 8 ay oldu. İyi ki ben bu teklifi kabul etmişim diyebiliyorum.

 PTT 1. Ligde olduğu için aklımda soru işareti kaldı demiştin. Şu an takım ligde en üstte…

O zamanlar Süper Lig'de oynadığımız için bir alt kademeye hiçbir futbolcu inmek istemez. Ama o teklif geldikten sonra ben hiç düşünmeden kararımı vermiştim. Onun neticesinde, bugün daha şampiyon olmadık. Yolumuz uzun ama bu yolun sonu şampiyonluk olacak. Sonraki hedeflerimiz da zaten belli.

 

Şu an lider durumdasınız. En yakın rakiple aranızda 6 puan fark var. Takımda bir rahatlama oldu mu?

Şu an izlediğiniz gibi takımda hiç rehavet yok. Takım çok kaliteli. Ben futbol kalitesinden önce insanın kalitesine bakarım. Çok karakterli çocuklar. Ağabey kardeş ilişkisinde olduğumuz bir hocamız var. Zaten Süleyman Ağabey ile ilgili birkaç şey söylemek istiyorum. Tanımayanlara karşı mesafeli görünebiliyor ama tanıyınca çok samimi, içten, doğrucu, yardımcı biridir. En zor günlerimizde takımı, bizi çok iyi idare etti. Buradaki bütün uyumu sağlayan odur. Cüneyt Hoca'yla sezonun başından beri ağabey kardeş gibi çalışıyoruz. Bir dediğimizi iki etmedi. O da çok içten ve çok samimidir. Diğer hocalarımız da öyle. Takımdaki oyuncular, kaptanlar da öyle.  Yani açıkçası çok karakterli insanlarla arkadaşlık yapmışlığım var ama burada da çok karakterli, samimi bir grubumuz var. Başarımız da buradan geliyor.

 

Takımda en iyi anlaştığın arkadaşın kim?

 

Ben takımda herkesle uyumluyumdur. Herkesle makara yaparım. Kimseyle mesafeli olmam. Yani birinin ismini söylemek doğru olmaz. Çünkü benim buradaki herkesle aram iyi. Aşçısından tutun da malzemecisine kadar herkesle aynıyım. O yüzden isim vermek istemiyorum.

 

Yeni yönetimden de bahsedelim. Bekir Yıldız Kayseri'de Bekir Ağabey olarak biliniyor. Siz yeni yönetimin farkını görebildiniz mi?

Biz işimizi yapıyoruz. En yakınımızda Süleyman Ağabey var. Bekir başkanla da bir maçtan sonra sevincimizi yaşamıştık saha içinde. Ama henüz samimi bir tanışmamız olmadı. Biz sadece işimizi yapıyoruz. Bize yakışan Kayseri'ye hizmet etmek, bu takımı şampiyon yapıp önümüzdeki sene hedefleri değiştirmek. 



Anahtar Kelimeler: KARAKTERLİ TAKIMIZ!