KARAKOÇ, ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

8.12.2018 20:36:45

31 Mart 2019 Yerel seçimlerde CHP Kayseri Felahiye Belediye Başkan Adayı olan Kerim Karakoç´tan anlamlı ziyaret.

31 Mart 2019 Yerel seçimlerde CHP Kayseri Felahiye Belediye Başkan Adayı olan Kerim Karakoç´tan anlamlı ziyaret.
27. Dönem Antalya Milletvekili adayı olan ve şimdi CHP Felahiye Belediye başkan adayı olan Kerim Karakoç, seçim çalışmalarına hız vermeden çalışmalarına şehir, ilçe, mahalle ve köylerde devam ediyor.
Dün Antalya´da olan ve Manavgat CHP Belediye Başkanı ve bu dönem yeniden aday olan Şükrü Sözen´in adaylık açıklamasına şahitlik eden Kerim Karakoç, Antalya dönüşü Konya´daki Mevlana Hazretleri Türbesini ziyaret ederek dua etti.
Kayseri CHP Felahiye Belediye Başkan Adayı olan Kerim Karakoç, ? 30 Eylül 1207 yılında Horasan´ın Belh şehrinde, bugün Tacikistan sınırları içinde bulunan Vahş kasabasında dünyaya gelmiştir. Şair, düşünce adamı, mutasavvıf ve tasavvufta Mevlevi yolunun öncüsüdür. Mevlana, dönemin İslam kültür merkezlerinde Belh şehrinde hocalık yapan . Alimlerin Sultanı olarak anılan Bahaeddin Veled´in oğludur. Mevlana, babasının ölümünden yaklaşık bir yıl sonra 1232´deKonya´ya gelen Seyyid Burhaneddin´in manevi terbiyesi altına girmiş ve ona on yıl hizmet etmiştir. Mevlana´ya Celaleddin yani ?Efendimiz? anlamına gelen lakap verilmiştir. Bunun yanında Anadolu´ya geldiği zaman Rumi lakabıyla da anılmıştır. Onun dile getirdikleri ilahi aşktır, insanlıktır. Bu yolda inançlarını hem sohbetlerle öğrencilerine dile getirdi hem de kitaplaştırıp günümüze kadar ulaştırmıştır. Mevlana´nın hayat felsefesi olan 7 öğüdüne bakıp onu anlayabiliriz. 17 Aralık 1973 yılında 66 yaşındayken vefat etti. Konya´ya gittiğiniz zaman mutlaka Mevlana Hazretlerinin Türbesi´ni ziyaret etmelerini gerekiyor? diye konuştu.