KAR ESNAFI GÜLDÜRDÜ

9.01.2015 11:04:12

Kayseri`de etkili olan, yoğun kar yağışı ve soğuk hava kışlık bot satışı yapan esnafın yüzünü güldürdü! Kayseri`de kar yağışının bu yıl çok geç gelmesiyle kışlık ürünler satan esnafın işlerini olumsuz yönde etkiledi. Soğuk havanın ve kar yağışının etkisi

Kışlık bot satışı yapan Yeraltı Çarşısı esnafları durumdan oldukça memnun olduklarını belirterek, “Kışın bu yıl yüzünü göstermemesi bizlerin sıkıntıya girmesine neden oldu. Neredeyse aralık ayında bile yaz ve mevsimsel ürünleri satmak zorunda kaldık. Kışlık ürünlerin satışı olmaması almış olduğumuz yeni ürünlerin elimizde kalması bizi korkutuyordu. Ama şimdi kar yağışı bizleri sevindirdi” dediler.
Görüşlerini aldığımız yeraltı çarşı esnafları: “Kar yağışı bu sene biraz geç geldi, karın yağmasıyla beraber çarşımızda bir hareketlilik başladı. Karın yağması ile beraber işlerimizde artış oldukça fazla. Biz bu soğuk havadan oldukça memnunuz. Bazı esnaflarımız kar yağışı olmaması yüzünden reyonlara kışlık ürünleri koymadılar. Şu zamana kadar belki 5-6 çift kışlık bot satışımız oldu. Şimdi satışlardan oldukça memnunuz. Geçte olsa kar yağması bizlerin yüzünü güldürdü” dediler. (Haber:Berna Utaş Utangan)