KANSERİ YENDİ, TÜP BEBEK YÖNTEMİYLE 44 YAŞINDA İKİNCİ KEZ ANNE OLDU

22.10.2015 10:25:45

Kayseri´de 9 sene önce yakalandığı yumurtalık kanserini yenen 44 yaşındaki Zahile Bozbel, ikinci kez anne olmanın heyecanını yaşıyor.


Kayseri´de 10 sene önce tüp bebek yöntemiyle anne olan 44 yaşındaki Zahile Bozbel, doğumunun ardından yumurtalık kanserine yakalandı. Hastalığıyla mücadele eden Bozbel, uzun süren tedavisinin ardından hastalığını yenmeyi başardı. Gördüğü kemoterapi sonucu yumurtalığı alınan Zahile Bozbel, Hüma Hastanesi´nden gelen telefon ile 10 sene sonra anne ikinci kez anne olabileceğinin müjdesini verdi.
10 yıl önce Zahile Bozbel´den alınan ve dondurulan embriyolar, HÜMA Kadın Doğum Hastanesi´nde Tüp Bebek ve İnferlite Uzmanı Doç Dr. Şeyma Fenercioğlu´nun yaptığı ameliyat ile Bozbel´in rahmine yerleştirildi ve 3 embriyodan biri tutarak gebelik gerçekleştirildi. 44 yaşında ikinci kez annelik duygusunu tadan Zahile Bozbel, dün gece saatlerinde kız çocuğunu kucağına aldı. Kızı ile objektiflere poz veren Bozbel, çok mutlu olduğunu söyledi.
Ameliyat hakkında bilgiler veren Tüp Bebek ve İnferlite Uzmanı Doç Dr. Şeyma Fenercioğlu, "Zahile Hanım 10 yıl önce tüp bebek yöntemiyle gebe kalmış, bu uygulamadan bir kızı olmuş. Daha sonra kendisinde bir sol yumurtalıkta kist ortaya çıktı. Bundan dolayı ameliyat olarak kemoterapi almaya başlıyor ve hayatında bir takım başka değişiklikler de oluyor. 10 yıl sonra biz kendisine bizde donmuş embriyoları olduğu için ulaştık. Zahile hanıma tekrar çözme hamile kalmak isteyip istemediğini sorduk. Böyle bir durum Zahile hanımın hiç aklında yokken, böyle bir teklif ona cazip gelmiş ve neden denemeyeyim ki diye düşünmüş. Kendisi 10 yıl önce donmuş embriyolarını çözüp yeniden gebelik denemeye karar verdi. Çözdüğümüz embriyoları transfer ettik ve tuttu. 36 haftalık gebelik sürecinden sonra dün akşam kanmasıyla birlikte kabul ettik. Kendisini sezaryene aldık. 2 bin 400 gram kız bebeği dünyaya geldi. Ameliyat sırasında da bir sıkıntımız olmadı. Gebeliği boyunca da takipleri rutin olarak gerçekleşti. 44 yaşında yeniden anne oldu" ifadelerini kullandı.