Kamu Başdenetçisi Malkoç KTO´yu ziyaret etti

6.02.2018 16:37:17

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Kayseri Ticaret Odası´nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ile görüştü.


Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Kayseri Ticaret Odası´nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ile görüştü. 

Ziyarette konuşan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz; Kamu Denetçiliği Kurumu´nun adaletin yerine gelmesi bakımından çok önemli vazifeler yaptığını ifade etti. Sorunların çözümünde başdenetiçilik müessesesinin fayda sağladığını bildiklerini dile getiren Hiçyılmaz; ?Kamu Denetçiliği Kurumu müessesesini 2012 yılından beri biliyoruz ama çok da aşina değiliz. Bu ziyaretinizle biraz daha gündemde olacak. İdare ile vatandaş arasındaki sıkıntıların çözümü noktasında gayret gösterildiğini biliyorum. Bu konuda zaman zaman sıkıntılar olmuyor değil. Bu konuda vatandaşların müracaat ettikleri yerler var elbette. Ama böyle başdenetçilik müessesesinin belki kısa sürede problemlerin çözümünde fayda sağlayacağını biliyoruz. Bu anlamda çok önemli işler yaptığınız kanaatindeyiz. Bu kurumun ülkemizin demokrasisinin gelişmesi açısından fayda sağlayacağı kanaatindeyiz. Hakkın, hukukun, adaletin yerine gelmesi bakımından da çok önemli vazifeler yapıyorsunuz" dedi.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ise ziyarette yaptığı konuşmada devlet ile millet arasında bir köprü olduklarının altını çizerek, ?Kamu Denetçiliği Kurumu idare ile vatandaş arasında bir köprü. Devlet ile millet arasında bir çözüm bulmaya çabalayan bir kurum. Tabi memlekette ne kadar huzur olursa, işler kolay yürürse o memleketin gelişmişliği de o kadar fazla olur. Önemşi olan işlerin hukuka uygun yürümesi. Ticaret, sanayi erbabımızın, çalışanlarımızın hem hak ve hukukunun gözetilmesi hem de müteşebbislerimiz direk yatırım veya ticaret yapacaklarında önlerine çıkan engellerin mahkemeye gitmeden aşılması. İdare ile insan arasında ihtilaf çıktığında bu ihtilafı mahkemeye intikal etmeden çözümü için değişik yollar düşünülmüş. Türkiye´de son zamanlarda vatandaşla diğer vatandaşlar arasındaki diğer ihtilaflarda da mahkemeye gitmeden çözüm arayışları başlandı. Arabuluculuk müessesesi oldukça yaygınlaşmaya başladı. Özellikle bu yıl yürürlüğe giren iş kanununda arabuluculuğa müracaat etmeden mahkemeye dava açılamaması bu kültürün yaygınlaşması açısından son derece önemli. Özellikle Kamu Denetçiliği Kurumu´na yapılan müracaatlarda da yaptığımız bir çalışma var. Toplumun temeli aile ve boşanmalar son yıllarda oldukça yaygınlaştı. Biz de kurum olarak hem aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hem Adalet Bakanlığı´na aile boşanmaları ile ilgili mutlaka arabuluculuk kurumunun ihtas edilmesi için tavsiye kararlarında bulunduk" ifadelerini kullandı.

Ziyarette Başdenetçi Malkoç´un yanı sıra Kamu Denetçileri Yahya Akman, Saadettin Kalkan, Hüseyin Yürük, Genel Sekreter İbrahim Kılınç, Özel Kalem Müdürü Veysel Şirin de hazır bulundu. Ziyaretin sonunda Hiçyılmaz ve Malkoç hediye takdiminde bulundu.