"Kahraman sağlık çalışanlarımız adaletsizliği ve ayrımcılığı hak etmiyor!”

5.05.2020 12:42:00

Türk Sağlık-Sen Kayseri Şube Başkanı Kamil Ünal, sağlık çalışanları için yapılacak ek ödemelerin 3 ay tavandan ödenmesi kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ünal, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Salgınla mücadelenin kahramanı sağlık çalışanlarının fedakarlıkları, ortaya koydukları emsalsiz mücadeleleri Aziz Türk Milletimiz tarafından minnetle takip edilmekte, kendilerine teşekkürler sunulmaktadır. Devletin verdiği görevle milletine hizmet eden kahraman sağlık çalışanlarımızın sağlık hizmeti sunumunda ihtiyaçlarını karşılamak, sorunlarını çözmek ve  mağduriyetlerini gidermek bu süreçte özellikle devlet yöneticilerimize düşen en önemli sorumluluktu. Bu anlamda ilk icraat olarak yapılan ek ödemelerin 3 ay tavandan ödenmesi ile ilgili karar bir müjde değil aslında çalışanın elinden alınan, kaybettiği yitik malı olan döner sermaye ücretlerinin iadesiydi. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nde istinaden Covid-19 salgınının ülkemizde yayılımının en aza  indirilmesi amacıyla kamu çalışanlarına uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemlerinin uygulanabileceği hususu belirtilmişti. Bu kapsamda çalışacak personel için usul ve esaslar hastanelerde başhekim tarafından belirlenebilecekti. Ama bu hükmün Şehir Hastanesi’nde adil olarak uygulanmadığı konusunda tarafımıza çok sayıda şikâyet gelmiştir. Özellikle Acil Servis, Pandemi Servisleri, Pandemi Poliklinikleri, Yoğun Bakım Servislerinde aktif olarak görev yapan sağlık personellerinin esnek mesaiden yararlanmadığı bilgisi tarafımıza iletilmiştir. Bu konuda sağlık çalışanlarımızın bize bizimde size sorularımız olacak. Pandemi polikliniği görevini yerine getirmelerine rağmen Acil Tıp Uzmanlarına tavandan ek ödeme neden yapılmamıştır? Pandemi Poliklinik Röntgen biriminde görev yapan personellerin sağlıkları açısından gerekli olan düzenlemeler neden yapılmamış, haklarında neden soruşturma açılmıştır?  Mobbing mi uygulanmaktadır? İdareciler tarafından çalışanların sürekli mağdur edilmesine yönelik bu çaba niçindir?”

 

 Kayseri Şube Başkanı Ünal,  “Salgınla mücadele eden  Kahraman Sağlık Çalışanları bir bütün iken, uygulamada ayrımcılık yapılması, adaletsiz davranılması çalışanlarımızın moral motivasyonunu bozmaktadır. Şehir Hastanesi idarecilerinden bu konularda gerekli düzenlemeleri yapmaları  Kahraman Sağlık Çalışanları adına talebimizdir.” dedi.