Kadın girişimciler sertifika aldı

2.12.2015 10:03:05

Kayseri Ticaret Odası´nın (KTO) desteğiyle düzenlenen ?Kız Kardeşim? projesinin eğitimlerine katılan Kayserili kadınlar sertifikalarını aldı.

 

 

 

 

Kayseri Ticaret Odası ile Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu´nun ev sahipliğini yaptığı, Coca Cola Türkiye ile Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi´nin (BÜYEM) işbirliğinde düzenlenen Kız Kardeşim Projesi´nin katılımcılarına sertifika töreni gerçekleştirildi.

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Merve Sarıoğlu, Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Kurumsal İletişim Direktörü Sinan Cem Şahin ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi KSS Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan´ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte eğitimleri tamamlayan 79 Kayserili kadın sertifikasını aldı.

Sertifika töreninde konuşan Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz eğitimlerle ilgili ?Kız Kardeşim projesi kapsamında odamızda çeşitli eğitimler düzenlendi. Eğitimlere çoğunlukla hali hazırda herhangi bir kurumda çalışmayan, çalışmak isteyip de kendinde bu cesareti bulamayan kadınlarımız katıldı. Proje, girişimci bir ruha sahip olup da üretmiş olduğu iş fikirlerini nasıl hayata geçireceğini ve nereden başlayacağını bilemeyen kadınlara yardımcı olması amacıyla verildi. Proje kapsamında kursiyerlerimiz, 6 ayrı başlıkta verilen eğitimleri başarı ile tamamladı. Kız Kardeşim projesi, kadınlarımıza cesaret verdi, yeni iş fikirlerinin oluşumuna katkı sundu ve yol gösterici oldu? dedi.

Kayseri İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Merve Sarıoğlu ise projede emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek, ?Bir toplumun gelişmişlik ölçüsü kadınının eğitim seviyesi ve donanımı ile ölçülür. Bunun farkında olan TOBB Kayseri Kadın İcra Kurulu olarak çevremizde girişimci olmak isteyen, kendi işini kurmak isteyen ya da işini büyütmek isteyen bütün kadınlara eğitim ve seminer faaliyetlerimizde destek veriyoruz. Kız Kardeşim Projesi, bu manada kişisel gelişimden finansal okuryazarlığa kadar bütüncül bir eğitim planı uyguladı. Katılımcılardan son derece olumlu dönüşler aldık.  Farkındalıklarının ve cesaretlerinin arttığını, kendi iş ve sosyal hayatlarında anlatılan konuları uygulayacaklarını vurguladılar. Bu da yapılan işin doğruluğunu gösterir. Emeği geçen herkese, başta Coca-Cola olmak üzere icra kurulum ve yönetimim adına teşekkür ederim? şeklinde konuştu.

2020 yılına kadar tüm dünyada 5 milyon kadını güçlendirme hedefiyle yola çıkan Coca-Cola´nın Türkiye´de yeni bir projeyi hayata geçirmesinden mutluluk duyduğunu söyleyen Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Kurumsal İletişim Direktörü Sinan Cem Şahin ise şöyle konuştu: ?Coca-Cola olarak, Kız Kardeşim projesiyle Kayserili kadınlara finansal okuryazarlıktan etkili konuşmaya kadar farklı alanlarda yetkinlik kazandıracak eğitimler verilmesine destek olmaktan gurur duyuyoruz. Kız Kardeşim projesiyle Kayseri´de çıktığımız yola, Malatya, Gaziantep, Adana, İzmir, Trabzon ve Sakarya´da devam ederek Türkiye´nin dört bir yanındaki kadınlara ulaşacağız. Kadınlarımızı dinleyerek, onların ihtiyaçlarına göre bilgi ve yetkinlik kazanmalarına destek olmanın heyecanı içindeyiz.?

Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi KSS Projeleri Direktörü Dr. Işıl Keskin Şahan da, ?BÜYEM olarak ?Kız Kardeşim? için hazırladığımız eğitim programı; Etkili İletişim Becerileri Geliştirme, Etki Yaratma Becerisi, Etkili Konuşma ve Diksiyon, Finansal Okuryazarlık, Kadın Olmanın Vaz Geçilmez Rolleri ve Kendini Tanı Fark Yarat konu başlıklarını kapsıyor. Toplam 30 saat süren eğitimler katılımcıların kişisel gelişim yolculukları için bir başlangıç noktası olma niteliği taşıyor. Eğitim programı ev hanımlarından STK´larda gönüllü çalışan kadınlarımıza, üniversite öğrencilerinden yeni mezun olmuş genç kızlarımıza ve çalışan ya da kendi işini yapan kadınlarımıza kadar geniş bir kitleden yoğun ilgi gördü. Katılımcılarımızın aldığı kişisel gelişim eğitimlerinin gerek sosyal yaşamlarına gerekse iş yaşantılarına olumlu katkı sunması bizleri mutlu edecektir? ifadelerini kullandı.

Haber: Ayşenur Sarıkaya