KADERİNE TERK EDİLMİŞ STAT!

7.07.2020 10:27:00

Kayseri'nin en uzak ilçelerinden biri olan Sarız'da kulüp tesisleri ve stat olarak kullanılan alanların hali utanç verici

Sarız Belediyesi, ilçe stadını resmen kaderine terk etti.  Yıllar önce amatör maçların oynandığı stat bugün atıl vaziyette ve bu durum belediyenin umurunda değil. Hal böyle olunca, Sarızlı sporseverler soruyor: Bu stadı neden bu durumda?...
Sarız Belediyesi, hemen yanı başında bulunan ve bakımsızlıktan yıllardır kapısına adeta kilit vurulan stadı bıraktı, maçlarını oynamak için Kayseri’ye geliyor…
 Elinin altındaki stadı adeta kaderine terk eden belediyenin, buna karşın iki farklı noktaya stat yatırımı yapılacağını açıklaması ise fevkalade manidar bulundu.  Sarız kamuoyu, ilçenin merkezinde yer alan stat ile ilgili tek bir çalışma bile olmadığına dikkat çekti. Stadın yıllardır atıl durumda bulunmasına anlam verilemeyen Sarız’da, Belediye’nin tavrı ciddi anlamda sorgulanırken, “Tamam, birçok ilçeye stat yapılsın. Çok iyi olur. Ancak o iki noktaya yatırım yapılmadan önce dön de elindeki stadın haline bir bak” denildi. 
Stat konusunun altının çizilmesi gerektiğini belirten Sarızlı futbolseverler, görüşlerini haber merkezimize şöyle aktardılar: “İlçenin merkezinde bir stat var. Stadın hali içler acısı. Tel örgüleri yırtılmış, bakımsız ve resmen kaderine terk edilmiş. Bu durum metropol ilçe Sarıza’a yakışıyor mu? Bu stat, niçin onarıma alınıp amatörün hizmetine sunulmaz çok merak içindeyiz doğrusu…”
Bir dönem amatör maçların oynandığı Sarız İlçe Stadı’na kaderine terk edilir bir tavırla yaklaşılması, buranın imara açılacağı yolunda iddiaların ortaya atılmasına da neden oldu. Bu durum ilçede sıklıkla konuşulmaya başlarken, Belediye Başkanı Baki Bayrak ortaya çıkan görüntülere ve ne iddialara vereceği cevap merakla bekleniyor. 
Sarızspor Kulüp Başkanı Ümit Küçük yaptığı açıklamada, “ Sarız Kaymakamı ile ve Sarız Belediye başkanı ile bizzat defalarca görüşme sağladım ama bir sonuca ulaşamadım. Ben Sarızspor Kulübü Başkanı olarak gençlerimizin git gel 300 km mesafeye gidip top oynuyor.  Ne maddi gücümüz var ne de o kadar yolu gidecek, oyuncularımızın dermanı var. Adaletli olmalıyız. Ben Sarız’ın gençlerinin daha iyisini hak ettiğini düşünüyorum ve gençlerimizi yalnız bırakmayacağız” diye konuştu.
Statı olmayan iki ilçe...
Kayseri Merkez’de ve ilçelerinde birçok yere yapılan yeni statların yanı sıra Pınarbaşı ve Sarız İlçelerinde henüz bir çalışma ve planlamanın olmadığı gelen bilgiler arasında. Tomarza, Akkışla, Bünyan, Yahyalı, Yerköy gibi birçok ilçeye kazandırılan statların hem Pınarbaşı’ya hem de Sarız’a bir an önce kazandırılması için ney bekleniyor açıkcası merak konusu. Bu iki ilçe takımları katıldıklarını kategorilerindeki maçlarını kilometrece uzakta oynamak zorunda kalıyorlar. Her hafta sonu Kayseri merkezde maçlarını oynamak için geliyorlar.



Anahtar Kelimeler: KADERİNE EDİLMİŞ !