KAÇAK ÇIKINTIYA SUÇ DUYURUSU!

14.11.2018 10:43:27

Özel Dünyam Hastanesi´nde kaçak usullerle yapılmaya çalışılan çıkıntının mühürlenmesinin ardından önemli bir gelişme yaşandı. Hastane yetkilileri, mühür fekki yapınca Kocasinan Belediyesi hastane hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

Özel Dünyam Hastanesi´nde kaçak usullerle yapılmaya çalışılan çıkıntının mühürlenmesinin ardından önemli bir gelişme yaşandı. Hastane yetkilileri, mühür fekki yapınca Kocasinan Belediyesi hastane hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şehrin tam ortasında bulunan Özel Dünyam Hastanesi´nde yaşanan gelişmelere her gün bir yenisi daha ekleniyor. Kaçak çıkıntının belediye ekipleri tarafından inşaatın durdurularak mühürlenmesinin ardından hastane yetkililerinin akıllara gelmeyen bir yönteme başvurduğu öğrenildi. Zabıta ekipleri tarafından kaçak olduğu için mühürlenen çıkıntı, hastane yetkilileri tarafından önemsenmemiş olsa gerek ki mühür fekki yaparak  (Mührün kırılarak, yasal olmayan çalışmaya devam edilmesi) silsile yoluyla ikinci kez yasayı çiğnedikleri, kanun tanımadıkları ortaya çıktı.

Belediye yetkilileri bu durum üzerine harekete geçti ve konu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Özel Dünyam Hastanesi ve Kocasinan Belediyesi arasında yaşanan bu durumun nasıl sonuçlanacağı merak edilirken, kaçak çıkıntı hakkında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü´ne de belgelerin teslim edildiği öğrenildi.

Şehrin neresinde olursa olsun kaçak yapıya müsaade etmeyen, teker teker tespit edilerek günü geldiğinde yıkımı yapılan kaçak yerler için asla taviz vermeyen Kocasinan Beleriyesi´nin Özel Dünyam Hastanesi´nin bölümüne yapılan çıkıntıya da alacağı kararın net olacağı kaçınılmaz görünüyor.

Kocasinan Belediyesi şimdi hastaneye verdiği süreyi bekliyor. Hastaneye verilen 1 aylık sürenin dolmasına ise 2 gün kaldı ancak şuana kadar Özel Dünyam Hastanesi´nde ki o kaçak çıkıntı bölümünde bir kıvışlama  görülmedi.

Bu arada TCK´ya göre mühür bozma suçu şu şekilde özetlendi.

?Mühür bozma? başlıklı TCK m.203´de mühür bozma suçu; ?Kanun veya yetkili makamların emri uyarınca bir şeyin saklanmasını veya varlığının aynen korunmasını sağlamak için konulan mührü kaldıran veya konuluş amacına aykırı hareket eden kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır.? şeklinde tanımlanmıştır.

 

 

 



Anahtar Kelimeler: KAÇAK ÇIKINTIYA DUYURUSU