İYİ Parti´den ziyaret

29.03.2018 09:32:04

İYİ Parti Melikgazi İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri Anadolu Sakatlar Derneğini ziyaret etti.

İYİ Parti Melikgazi İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri Anadolu Sakatlar Derneğini ziyaret etti.

Ziyarete, Engelliler Komisyon Başkanı Gökhan Keser, Aysel Karaca, İnayet Somdaş, Ahmet Emin Bayer ve Seyfettin Altınkaynak katıldı.

Dernek Başkanı Osman Kılıç ve dernek üyeleriyle yapılan görüşmede engellilerin sorunları ve İYİ Partinin bu konudaki parti programı konuşuldu.

Dernek Başkanı Osman Kılıç´ın verdiği bilgilere göre, derneğin Kayseri Genelinde 3.000, Türkiye genelinde ise 10.000 üyesi bulunmaktadır. Kayseri´de 27.000 Türkiye´de ise 8 Milyon engelli vatandaşımız bulunuyor.

Engellilerin günlük hayatta karşılaştığı sorunlar ve beklentileri Dernek başkanı tarafından şu şekilde açıklandı.

Özellikle kamu alanlarında engellilerin dinlenebileceği ve çay içebileceği alanların tesis edilmesi, Engellilerin rahatça binip inebildiği otobüslerin sayılarının artırılması gerektiği, Kaldırımlara yapılan engelli rampalarının standart hale getirilmesi ve bunların önüne araç park edilmemesi için tedbir alınması, Engelli araç park yerlerinin ücretsiz hale getirilmesi, diğer illerde engellilere uygulanan indirimli su tarifesinin Kayseri´de de uygulanmasını talep etmekteler.

Kendisi de engelli olan İYİ Parti Melikgazi İlçe Yönetim Kurulu üyesi ve  Engelli Komisyon Başkanı Gökhan Keser, ?Engellilerin sorunlarını en iyi kendisinin anlayacağı, parti olarak her zaman yanlarında olunacağı ve her platformda onların sorunlarını dile getireceğini, her insanın engelli adayı olduğunu belirterek toplumda engellilere gerekli saygı ve farkındalığın oluşturulması gerektiğini? söyledi.



Anahtar Kelimeler: Parti ziyaret