İTİRAZ SONUÇLANDI!

17.06.2015 10:49:30

Kayseri´de bazı sandıklarda oylar yeniden sayıldı ve durum değişmedi. Kayseri adına AK Parti 5, MHP 3, CHP ise 1 vekille Meclis´te temsil edilecek. Vekiller bugün mazbatalarını alacak?

 

   7 Haziran seçimleri sonrası, AK Parti´nin bazı sandıklara yaptığı itiraz değerlendirildi ve karara bağlandı. Sonuç, resmileşti. Kayseri seçimlerinde sıralama 5, 3 ve 1 şeklinde olmuştu, durum değişmedi.

  Kayseri´de İl ve İlçe Seçim Kurulları´nın, yapılan itirazı değerlendirmesinin ardından seçim sonuçları netleşti. Buna göre AK Parti 5, MHP 3, CHP de 1 milletvekili çıkardı. AK Parti´nin 6´ıncı milletvekilini 3 bin 300 ilme kaybettiği bildiren İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, ?Az bir oy farkla 6´ıncı vekilimizi Meclis´e yollayamadık,? dedi.

   Özden, 25. Dönem milletvekillerinin bugün 15.00´da mazbatalarını alacaklarına işaret ederek, ? 5 vekilimizin de ülkemiz ve Kayseri için güzelden yana hayırlı çalışmaların içinde olacağını çok iyi biliyoruz. Onlara bu yolda başarı diliyoruz? ifadesini kullandı. AK Parti adına bugün Mehmet Özhaseki, Ahmet Doğan, Yaşar Karayel, Kemal Tekden, Havva Talay Çalış mazbatalarını alacak. CHP´nin tek Kayseri milletvekili Çetin Arık ise bugün saat 14.00´da mazbatasının alarak, Meclis´in yolunu tutacak.

 Haber: Bedir Kulay

 



Anahtar Kelimeler: