İtikafa girdiler, hayatla ilişiklerini kestiler

15.06.2017 18:26:14

Kayseri´de bir grup Müslüman, Ramazan´ın son 10 gününde itikafa girerek, kendilerini ibadete verdi.

Kayseri´de bir grup Müslüman, Ramazan´ın son 10 gününde itikafa girerek, kendilerini ibadete verdi. 
Peygamberimiz Hz. Muhammed´in (SAV) sünnetlerinden biri olan itikafı yerine getirmeye çalışan yaklaşık 40 kişi, Hacı Kılıç Camii´ne kapanıp itikafa girdi. Gecelerini ibadetle, gündüzlerini ise dinlenmeyle geçiren vatandaşlar, sünneti yerine getirmek için ibadet ediyor ve sadece abdest almak için dışarı çıkıyor.
İtikafa girenlerden Ali Özkaya, Ramazan´ın son 10 gününü iyi değerlendirmek için itikafa girdiklerini kaydetti. Özkaya, ?İtikaf, Peygamber efendimizin Ramazan´ın son 10 gününde yapmış olduğu sünnetlerden birisidir. Bizde Müslüman kardeşlerimizle birlikte bu sünneti yaşamaya çalışıyoruz. Amacımız, iyi bir Müslüman ve iyi bir vatandaş olmaktır. O yüzden son 10 günümüzü kıymetli bir şekilde değerlendirmek istiyoruz. Peygamber efendimizin bir hadis-i şerifinde ?Kadir Gecesi´ni Ramazan´ın son 10 gününde arayınız´ buyurmaktadır. Bizde acaba Kadir Gecesi´ne denk gelir miyiz diye son 10 günü burada Müslüman kardeşlerimizle birlikte geçirmeye çalışıyoruz. Amacımız hem Kadir Gecesi´ni ihya etmek için burada bulunuyoruz? ifadelerini kullandı.
?İtikaf nedir??
Ramazan ayının son on gününde, gece gündüz bir camide kapanıp ibadet etmeye, itikaf denir. Ramazan-ı şerifte itikaf, müekked sünnettir. İtikaf eden, camide yiyip içer, yatar. Abdest için dışarı çıkabilir.