İTHAL ADAY İSTEMİYORUZ

5.03.2015 09:56:38

Yaklaşan 7 Haziran seçimleri için sokağın nabzını tuttuk... Vatandaşa, Siyasi partilerin adayları nasıl olmalı” diye sorduk, ortak cevap, İthal aday istemiyoruz” oldu. Kayseri'nin bugüne kadar en büyük talihsizliklerinden birinin ithal adaylar olduğun

 

 Kayseri'de vatandaş yaklaşan seçimler öncesi partilerde yaşanan gelişmeleri dikkat takip ederken, Kime oy verirsiniz?” sorusuna ise, Listeleri görelim, oyumunuzun rengi belli olur” diyor…

  Biz sorduk, sokaktaki vatandaş, şu karşılığı verdi:

 İsmet Aydemir- Serbest Muhasebeci: Zaten Kayseri ithalden bıkmış. Kesinlikle istemiyoruz. Siyasi partilerde listeler bir belli olsun, oyumuzun rengi o zaman ortaya çıkar. Ancak bana göre en önemli unsur, ithal adayların Kayseri'ye yakışmadığıdır….

Cemal Batugün- Esnaf: Elbette ki istemiyoruz, kendi memleketimizden çıksın.

Beyhan Özdemir- Firma satış elamanı: Hayır, istemiyoruz bizim yerlilerimiz var iken ithale ne gerek var.

Nazlı Çınar- Pazarlama Satış Elamanı: İthal aday istemiyorum. Oyumu da açıklanan listelere ve buna göre kullanacağım.

İsmini vermek isteyen bayan esnaf: İstemiyorum, o kadar çok siyasetçi var ki başımızda sayısı belirsiz adam, sayısı belirsiz parti mevcut. Birde bunların üzerine ithalin geldiğini düşünün. Hatta bu fazlalıkları da ihraç etmek lazım diye düşünüyorum.

İsmini vermek istemeyen bay esnaf: Bizim bizden başka dostumuz yok, dışarıdan gelen hiç kimseyi istemiyoruz. Kendi vatandaşımız durur iken, dışarıdan gelen hiç kimseye oyumuzu vermeyeceğiz.

Uğur Bot- Esnaf: Kesinlikle istemiyoruz.

Hasan Taşçı- Emekli: Hayır istemiyoruz.

İsmini vermek istemeyen bay esnaf: Dışarıdan gelecek hiç kimseyi istemiyorum. Kesinlikle oy vermeyeceğim. Çevremdeki herkesi de bu konuda uyaracağım.

İsmini vermek istemeyen bayan müşteri temsilcisi: Hayatımız ithal olmuş, olsa ne olacak olmasa ne olacak. Hiç birine inancım kalmadı. Bu seçimlerde akıllandık artık, oyumu bu doğrultuda kullanacağım.

Özlem Koçak- Öğrenci: İstemiyoruz, kendi vatandaşımız dururken neden dışarıdan gelsinler ki?

 Mehmet Alçar-Emekli: İstemiyorum, herkes kendi memleketinden girsin.

Ahmet Kaya-Ahçı: Ne gerek var yerli adaylar varken, ithale gerek yok. Bence hiç şansları yok. Eminim ki herkes benim gibi düşünüyor. Yeterli oyları alabileceklerini düşünmüyorum.

 

 

 



Anahtar Kelimeler: İTHAL ADAY İSTEMİYORUZ