İSTİKRARI İLE İLK YARIYA DAMAGA VURDU UFUK ALPARSLAN

14.01.2016 08:53:16

Kayseri Şekerspor´un başarılı file bekçisi Trabzonlu Ufuk Alparslan ile Antalya´da keyifli ve bir o kadar da hoş bir sohbet gerçekleştirdik. Memduh Borazan sordu, Ufuk Alparslan cevapladı. İşte o keyifli röportaj:

Kayseri Şekerspor´un başarılı file bekçisi Trabzonlu Ufuk Alparslan ile Antalya´da keyifli ve bir o kadar da hoş bir sohbet gerçekleştirdik.Yeşil-Beyazlı forma altından ligin ilk yarısında 12 maçın tamamında forma giyerek takımın en istikrarlı oyuncu olan Ufuk Aplarslan ile nasıl kaleci olduğunu ve bilinmeyenleri sizler için Antalya Kampında Ufuk Alparsalan´a sorduk.12 maçta 1080 dakikada sahada kalan Ufuk Alparslan 12 maçta kalesinde 12 gol gördü. Oldukça başarılı bir ilk yarıyı geride bırakan Ufuk Alparslan ligin ikinci yarısından oldukça umutlu ve Kayseri Şekerspor´un şampiyon olacağına inanıyor.

- Kalecilik çok duygusal bir meslektir

-12 Maçın tamamında forma giydi

- Yeteneğimi keşfeden komşum Türkay Kalaycı

 

Futbola nasıl ve ne zaman başladın?

1998 yılında Trabzon´da Trabzon Fenerbahçe Spor Kulübünde futbola başladım. 2 sene Trabzon Fenerbahçe Spor Kulübünde oynadıktan sonra Trabzon Telekomspor´a transfer oldu. 5 yıl Trabzon Telekomspor alt yapısından oynadım. Hakimoğlu Doğanspor, Yalıspor ve Sürmenespor forma giydim. Sürmenespor´dan 2007 yılında Erzurumspor´da profesyonel oldum. Erzumspor´dan sonra sırasıyla Ankara Demirspor, Arsinspor, Etimesgut Şekerspor ve Araklıspor´da profesyonel olarak forma giydim. 2012 yılında amatöre dönüş yaptım. Kırıkkale Yahşihanspor, Gölbaşı Belediyespor, Kırıkkale Yahşihanspor,  Beşikdüzüspor, Yeni Çanspor ve son olarak ta 2015-2016 sezonunda BAL takımlarından Kayseri Şekerspor´da forma giyiyorum.

 Sendeki yeteneği ilk keşfeden kim oldu?

Trabzon´da her çocuk mahallede top oynar. Bizde mahallede akşama kadar top oynarken, mahalleden bir abi gel seni bizim takıma kaleci yapalım dedi. Bende babam izin vermez dedim. Babamın neşeli bir halini bekledikten sonra babamdan izin istedim, babamda izin verince futbola başladım. Yeteneğimi keşfeden komşum Türkay Kalaycı oldu. 12 yaşındayken ortaokulda okul takımında futbol oynarken Trabzon karması altında düzenlenecek olan Barcalona karmasına seçildim ve burada mücadele ettim. Trabzon´a döndükten sonra eski milli kaleci Yusuf Ziya Öktem hoca ile tanıştım. 3-4 sene Yusuf hoca ile çalıştıktan sonra beni Erzurumspor´a alıp profesyonel futbol hayatıma başladım. Çeşitli sakatlıklar yaşadıktan sonra 6 sene sonra BAL Ligine geri döndüm.

/resimler/2016-1/14/0857572550676.jpg

Kayseri Şekerspor´a gelişine gelirsek, bu transfer nasıl gerçekleşti, seni izleyen ve isteyen kimdi?

Sezon başı kaleci hocamız Şıh Hamit Sayıcı hocam beni telefonla arayarak beni Kayseri Şekerspor´da görmek istediğini söyledi. Kayseri Şekerspor´un çok iyi kulüp olduğunu biliyordum. Sonrasında Cahit hocamla telefonlar görüştükten sonra transfer gerçekleşti. Şekerspor camiasının bir parçası olmaktan son derece mutluyum.

Kaleciliği nasıl anlatırsın?

Kaleciler doksan dakika boyunca oyuna tam konsantre olması gerekir.  Kalecilik çok duygusal bir meslektir. Son adımdır arkasında kimse yoktur. Yapacağı bir hata takımının mağlubiyet olmasına neden olabilir. Önemli olan gol yedikten sonra konsantreyi bozmadan maçın son dakikasına kadar elinden geldiğinin en iyisini yapmaya çalışmaktır. Antrenmanlarda çok çalışılması gereken bir meslektir. Sahada maç oynanırken en geriden sahayı en iyi şekilde gören kişi kalecidir. Bunun için saha içinde sürekli konuşkan olması gerekir ve oyunu yönlendirmeye çalışır.

 Maçlara çıkmadan önce bir uğurun var mı? Eldivenlerin her maç farklı mıdır?

Maçlara çıkmadan önce hareketli müzikler dinleyip akeminde aşırı yüksek konsantre olmaya çalışırım. Maç çıkarken hep olumlu şeyler düşünürüm. Doksan dakika boyunda elimden geldiği kadar en iyi şekilde mücadele etmeye çalışırım. Seçmiş olduğum bir marka vardır. Yıllardır hep aynı markayı ve modeli tercih ederim.

/resimler/2016-1/14/0859123333300.jpg

 Takım içinde arkadaşlık nasıl?

Bizim en büyük başarımız takımın içinde büyüğünden küçüğüne sevgi saygı ve arkadaşlığımızın çok güzel olmasıdır. İzine gittiğimizde bile Kayseri´ye dönüp takım arkadaşlarımızla birlikte olmayı herkes cani gönülden istiyor. Sezon başından koymuş olduğumuz bir hedef var. Bu hedefi gerçekleştirmek için çok çalışıyoruz. Hocamız bize inanıyor ve güveniyor. Kaptanlarımız Gökhan Altıntaş ve İhsan Mert bizler ile çok ilgili olup sürekli destek veriyorlar. Yapıcı ve olumlu davranıp moral ve motivasyonumuzu üst seviyede tutuyorlar.

 Antalya kampı nasıl geçiyor? Ligin ikinci yarısında nasıl bir Kayseri Şekerspor olacak?

Antalya kampı çok güzel ve bir o kadarda keyifli geçiyor. Kamp yorucu ve bir o kadarda akıcı geçiyor. Takım olarak ligin ikinci, yarsına oldukça iyi hazırlanıyoruz. Takımın neşeli ve keyifli olması Şekerspor´un büyük bir aile olduğunu gösteriyor. Tüm takım arkadaşlarım ve ben elimizden gelenin en iyisin yapmaya çalışıyoruz. Çünkü ligin ikinci yarısı daha zorlu geçecek bunu biliyoruz.  Bazı basın organlarının sadece şehir takımlarının şampiyonluğundan bahsediyor olması bizi daha da hırslandırıp takım olarak kenetleniyoruz. Kayseri Şekerspor bu grubun en iyi takımlarından.

Ligimizde ve dünyada hangi kalecileri beğeniyorsun?

Trabzonspor kalecisi Recep Onur Kıvrak, Galatasaray´dan Fernando Muslera.  İspanya ekibi Barcelona kalecisi Claudio Bravo  

/resimler/2016-1/14/0903199746705.jpg

 Bundan sonrası için kendine nasıl hedefler çiziyorsun? Kariyer planlamanda neler var?

Öncelikle ilk hedefim Kayseri Şekerspor´da başarılı olup şampiyon olmak ve yeniden futbol hayatımı profesyonel olarak sürdürmek istiyorum. Şekerspor´u layık olduğu yerlerde görmek istiyorum.  6-7 sene sonra kaleci antrenörlüğü yapmak istiyorum.

Ailen için planladığın bir gelecek var mı?

Futbol hayatımda en büyük destekçim babamdır. Her maça çıkmadan önce ailemle görüşüp onların hayır dualarını almak isterim. Hayatım boyunca benim yanımda olmuşlardır. Desteklerini bir an olsun hiç eksik etmezler. Yıllardır gurbette olsam bile sürekli içli-dışlıyımdır ailemle. Elimden geldiği kadar aileme destek olmaya çalışırım.

 Eklemek istediğin bir şey var mı?

Benimle bu röportajı gerçekleştirdiğiniz için sizlere çok teşekkür ederim. Kayseri halkı, Kayserili futbolseverler ikinci yarıda Kayseri Şekerspor´a daha çok destek versinler. Bu takım sezon sonu yeniden bir üst ligde olacaktır. 

(Röportaj-Fotoğraflar Memduh Borazan- Antalya)

/resimler/2016-1/14/0905195996730.jpg   /resimler/2016-1/14/0906188185978.jpg