İSTİFAM SÖZ KONUSU DEĞİL!

2.04.2015 09:55:24

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski il başkanı ve 25. Dönem milletvekili aday adayı Ayhan Gülsoy, kendisinin adaylıktan çekileceği yönündeki haberleri kesin bir dille yalanladı.

 

Dün hakkında çıkan adaylıktan çekileceği yönündeki haberlerin salısız olduğunu bildiren Ayhan Gülsoy, Benim istifa etmek ya da aday adaylıktan çekilmek gibi bir düşüncem yok” diye konuştu. Gülsoy, 42 yıl boyunca Cumhuriyet Halk Partili olduğunu hatırlatarak, Zaman zaman bazı eleştirimler yapıyor olmam benim adaylıktan çekileceğim anlamına gelmez. Kesinlikle böyle bir şey düşünmüyorum. Çünkü ben 42 yıllık Halk Partiliyim. Ben 42 yıl boyunca parti ne görev vermişse onu yerine getirmiş biriyim. Şu an da zaten aday olsam da olmasam da bu parti için koşturacak birisiyim” dedi. 

Mesut Ay'ın adaylıktan çekildiğini de değerlendiren Gülsoy, Bu onun kendi kararıdır. Onun kararın saygı duymak zorundayız. Kendisi gerekçe olarak ne ileri sürdü onu bilemiyorum. O nedenden dolayı benim bir değerlendirme yapmam mümkün değil” ifadelerinde bulundu.

1544 oyla 21 Mart'ta eğilim yoklamasından 7. Sırada çıkan Gülsoy, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

Biz burada eğilim yoklaması yaptık. Hâkim gözetiminde bir ön seçim olmadığı için Genel Merkez liste üzeride oynama yapabilir. Kontenjan ataması yapıldığında ikinci sırada çıkan arkadaşımız da 3. Sıraya inebilir. Ama değiştirilmemesi gerekir. Buraya sandık kuruldu, bir seçim yapıldı. Halkın iradesine uyulması gerekir.”

Haber: Dilek Bolat

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: İSTİFAM SÖZ KONUSU DEĞİL!