İSTEYEREK BAŞLAMADIĞI VOLEYBOLDA TAKIM KAPTANLIĞINA YÜKSELDİ

11.02.2016 11:18:54

Kadın voleybolunun genç ve yetenekli ismi Beyza Dursun´u çok yakından tanıyacağınız bu röportajda gazeteniz Büyük Kayseri´ye bilinmeyen yönlerini ilk kez anlattı.

1998 doğumlu olan ve genç yaşına rağmen oldukça başarılı bir oyuncu olan Beyza Dursun Kayseri Voleybol takımının kaptanlığını yapıyor. 4 numaralı formayı giyen kaptan Beyza Beyza Dursun, ?Voleybola aslında istemeyerek başladığını? belirten Dursun, sorularımıza içtenlikle cevap veren genç ve güzel voleybolcu Beyza Dursun ile gerçekleştirdiğimiz işte o keyifli röportaj.

Beyza Dursun kimdir?

1998 kayseri doğumluyum. Final kolejinde okuyorum. Üniversite sınavına hazırlanıyorum.9 yıldır voleybol oynuyorum.

Voleybol´a nasıl başladın?

Voleybola aslında istemeyerek başladım. Yani hiç hevesli değildim. Ama ilkokul zamanında hocam boyum uzun olduğu için beni okul takımına aldı. Zevk alarak oynamaya başladım bende. Oradan da kulüp takımına geçip kendimi geliştirme fırsatım oldu.

Müsabakalara kendini nasıl hazırlıyorsun?

Maçlara çıkmadan önce mutlaka bir gece öncesinden o maçı düşünürüm, hatta maç çok önemliyse zaman zaman gece uyuyamadığım bile olmuştur. Maçtan önce nedense bende hep heyecan olur, ama sahaya adımımı attığım an o heyecan hemen geçer.

/resimler/2016-2/11/1124336626646.jpg

Unutamadığın bir anın veya maç var mı?

Unutamadığım bir değil iki maç var birisi okul takımında geçen sene Atatürk Kız Meslek Lisesi´ni 3-1 yenmiştik ve inanılmaz bir maçtı. Bir diğeri ise geçen sene okul yarı final maçlarında Bursa´yla oynayıp sonuna kadar mücadele edip 3-2 aldığımız maç.

/resimler/2016-2/11/1120384278276.jpg

Takım kaptanısın takımdaki birlik ve beraberlik nasıl?

Takım kaptanı olmak aslında çok zor hele ki takım yeniyse biz iki yıllık ve genç takımdan oluşuyoruz.  Kısa zaman  içinde büyük işler başardık. Takımda birlik beraberlik gerçekten muhteşem seviyede. Biz bir aileyiz. Herkes bir birine elinden geldiği kadar destek oluyor. Ailemizden çok birbirimizi görüyoruz. İkinci ailem diyebilirim takım için. Takımın içinde çok güzel bir beraberlik var. Umarım bu sonuna kadar böyle devam eder.

Kayseri´de Bayan Voleybol´una ilgi nasıl?

Ben yeterince ilgi olduğunu düşünmüyorum. Çünkü biz yeni oluşan bir takımız ve bir destek olan kimsemiz yok.  İlimizde profesyonel olarak 3.Lig´de oynuyoruz. Kısa zaman süreçinde büyük başarıla attığımızı düşünüyorum. Destek veren olsa bize daha büyük başarıla belki şampiyonluk yaşayacağız. Elimizden geldiği kadarının en iyisini yapıyoruz. Kayseri halkının hem maçlarımıza gelip destek vermesi hem de Kayseri Voleybol Kulübüne sponsor olmak isteyen herkese kapımız açık. Biz genç bir ekimiz ve başarıya çok açız.

/resimler/2016-2/11/1121393810835.jpg

Harun&Seher Şahin dersek bize ne dersin?

Onlar için sadece antrenör diyemem dersem haksızlık etmiş olurum. Onlar bizi kendi çocukları gibi ilgileniyorlar. Yeri geldiğinde bizim için anne-baba yeri geldiğinde abla-abi olabiliyorlar. Bu yüzden çok şanslıyız.

Eklemek istediğin bir şey var mı?

Evet bir şey var. Biz 3.Ligde oynuyoruz ve ilk senemize rağmen Play-Off´a çıkabiliriz ama biz kendi imkanlarımızla bu başarıları elde ediyoruz. Ama bize sponsor çıksa bize yardım edecek biri olsa biz 2.ligi oynayacak bir takımız. Kayseri de spor oyunlarına özellikle bayan voleyboluna değer verilmiyor. Bizim takım olarak tek isteğimiz sponsor olması. Benimle yaptığımız bu röportaj için  çok teşekkür ederim.

(Röportaj-Fotoğraflr Memduh BORAZAN)

 /resimler/2016-2/11/1123000218563.jpg  /resimler/2016-2/11/1123398969366.jpg