İşte CHP aday adayları!

3.03.2015 10:27:50

Yaklaşan 7 Haziran genel seçimleri öncesi Cumhuriyet Halk Partisi de milletvekili aday adaylarını belirledi.

Yaklaşan 7 Haziran genel seçimleri öncesi Cumhuriyet Halk Partisi de milletvekili aday adaylarını belirledi. 15 kişinin eyilim yoklamasına gireceği öğrenilirken, 7 kişi ise merkez kontenjanını tercih etti. 21 Mart'ta Kayseri'de temayül yoklaması düzenleyecek olan CHP'nin, aday adayları şu şekilde:

Abit Kemal Nakipoğlu, Ali Paşa Tan, Aşkın Genç, Ayhan Gülsoy, Çetin Arık, Ertuğrul Gönenç, Feyzullah Keskin, Mehmet Aşan, Mehmet Şevki Kulkuloğlu, Mesut Ay, Mustafa Aslan, Mustafa Utku Sarı, Nahide Sevgi Yalçın, Tülin Temel, Zeki Gümüş

 

CHP'de milletvekili aday adayları 2 şekilde başvuru yaptı. Temayül yoklamasına girecek olanlar ve merkezi atama ile kontenjanlara yerleştirilecekler. Merkezi atama ile kontenjana yerleştirilecek adaylar ise Türkiye genelinde veya istedikleri şehirde merkez kontenjanlarına başvuruda bulundular. Kayseri'de de 3 isim yalnızca kendi şehrini tercih ederken, 4 isim Türkiye genelinde her hangi bir şehirde kontenjan aday adaylığı için başvuruda bulundu. Bunların arasında geçen seçim döneminde AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Gül Soydun da bulunuyor. Yalnızca keyseri için merkez kontenjanını seçenler şu şekilde:

 

 

Türker Tok, Halil İbrahim Yolcu, Ziya Alp Köse

 

Türkiye geneli merkez kontenjanını seçen isimler ise şunlar:

Gül Soydan, Oktay Bulduk, Bahri Küpeli, Figen Alçı



Anahtar Kelimeler: İşte CHP aday adayları!