İŞTE BÖYLE KUTLANIR

22.03.2016 09:46:02

Törende konuşan Kayseri Vali Vekili Erdoğan Aygenç, Adriyatik´ten Çin Seddi´ne kadar olan Tür devletlerinde nevruzun bahar bayramı olarak kutlandığını belirtti, "Bizler onun coşkusunu yaşıyoruz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kayseri Valiliği ve Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 21 Mart Nevruz Bayramı kutlamaları, Erciyes Üniversitesi kampusu Sabancı Kültür Sitesi bahçesinde yapıldı.

Erciyes Üniversitesi´nde (ERÜ) Nevruz Bayramı, yakılan ateşle, dövülen demirle ve yumurta kırma yarışmasıyla kutlandı.

Törene Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Erciyes Üniversitesi Rektörü Muhammed Güven, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, öğrenciler ve öğretim üyeleri katıldı. Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi önünde düzenlenen törende geniş güvenlik önlemi alan polis memurları, törene gelen öğrencileri aramadan geçirerek içeri aldı.

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan törende konuşan Kayseri Vali Vekili Erdoğan Aygenç, Adriyatik´ten Çin Seddi´ne kadar olan Türk devletlerinde nevruzun bahar bayramı olarak kutlandığını söyleyerek, ?Kar altında kalmış buğdaylar bir karış başak veriyor. Bizler onun coşkusunu yaşıyoruz. Doğa uyanıyor, bunları görünce içimizde coşku hissediyoruz. Dostluğu kardeşliği bir arada yaşamak için insanlar bu bayramı kutluyor. Biz de burada hep birlikte coşku içinde bayramı kutluyoruz? şeklinde konuştu.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Güven de Nevruz Bayramı´nın Orta Asya´dan Balkanlara kadar kesintisiz bütün coğrafyada neşeyle, şenlikle kutlandığını belirterek, ?Nevruzun gün dönümü, baharın gelişini müjdeleyen bir bayramdır. Aynı zamanda gecelerin kısaldığı günlerin uzadığını ifade eden bir bayram. Ülkemiz bu sıralar sıkıntılı günler geçiriyor. Nevruz Bayramı´nın aydınlık ve güzel günlerin müjdecisi olmasını temenni ediyorum? dedi.

Konuşmaların ardından Erciyes Üniversitesi öğrencileri arasında gerçekleşen futbol turnuvasında birinci olan Türkiye takımına, ikinci olan Afganistan takımına ve üçüncü olan Ahıska takımına ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından

  Erciyes Üniversitesi Öğrencileri Ödül Töreni Türk Cumhuriyetlerinden gelen öğrencilerin katılımları ile gerçekleşen Bayrak Gösterisi izlendi.

/resimler/2016-3/22/0948401112116.jpg

Tören Vali Vekili Erdoğan Aygenç ve ERÜ Rektörü Muhammed Güven´in Nevruz Ateşi´ni yakmasıyla devam etti. Nevruz ateşi üzerinden atlayan Erdoğan Aygenç, Muhammed Güven ve İsmet Taymuş renkli görüntüler oluşturdu. Tören demir dövülmesi ve Nevruz için hazırlanan yumurtaların tokuşturulması ile devam etti. Daha sonra Nevruz kapsamında yapılan pilavın katılımcılara dağıtılmasıyla tören sona erdi.

     Haber: Ayşenur Sarıkaya



Anahtar Kelimeler: İŞTE BÖYLE KUTLANIR