İŞKENCEYLE ÖLÜM MÜ?

26.06.2015 11:23:17

Kayseri´de 2 yaşındaki çocuğu ölen anne ve birlikte yaşadığı kişi gözaltına alındı. Bebeğini döverek öldürdüğü iddia edilen sevgilisi ile anne gözaltına alındı.

 

 

Kocasinan ilçesine bağlı Erkilet Osmangazi Mahallesi´nde meydana gelen olayda, 2 yaşındaki oğlu A.A.´nın hareketsiz olduğunu gören anne M.A. komşularından yardım istedi.

Hastaneye kaldırılan 2 yaşındaki A. A. yaşamını yitirdi. Polis, çocuğun annesi 24 yaşındaki M.A. ile sevgilisi 27 yaşındaki K.D.´yı işkenceyle ölüme neden oldukları iddiasıyla gözaltına aldı.

M.A., 112 Acil Yardım hattını arayıp, 2 yaşındaki oğlu Adem´in düşerek bayıldığını söyleyip yardım istedi. Eve gelen sağlık ekibi, vücudunda dayak izleri bulunan çocuğu ilk müdahalenin ardından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım servisine kaldırıldı. Solunumunun durduğu belirlenen minik çocuk, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Yapılan otopside minik A. A.´ın ince bağırsağının koptuğu ve iç kanama geçirdiği, vücudunda morluklar olduğu, 15´e yakında dayak izi bulunduğu belirlendi. Cumhuriyet Savcılığı duruma el koydu.  İlk bulgulara göre işkence sonucu öldüğü şüphesi üzerinde durulan minik A.A.´nın cesedini teşhis etmeye gelen annesi M.A. ile onun 3 aydan bu yana birlikte olduğu ileri sürülen K.D. cinayet suçlamasıyla gözaltına alındı.


Resmi nikâhlı eşinden ayrı yaşayan anne M.A. ile 4 aydır birlikte yaşadığı K.D. (27) ile birlikte olduğu ileri sürüldü. Sevgilisinden çocuk sahibi olmak isteyen M.A.´nın, halen kendisini emmeye devam eden oğlu A.A´yı vazgeçirmek için sık sık dövdüğü iddiası ileri sürüldü.

Sorguya alınan M.A.´nın, ölen oğlu A.A.´nın vücudundaki morluk ve dayak izleri için "Onu severken ısırdığım için o izler oldu. Ben sadece koluna vurdum" dediği öğrenildi. M.A. ve sevgilisi K.D., sorgularının tamamlanmasının ardından ´işkenceyle ölüme neden olmak´ suçlamasıyla adliyeye sevk edilecek. (Haber Merkezi)

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: İŞKENCEYLE ÖLÜM