İŞ KAZASI KADER DEĞİLDİR!

29.04.2015 10:54:09

Öz İplik-İş Sendikası İş kazası kader değildir” isimli projesini tanıtmak için basın toplantısı düzenledi.

 

Dünya iş sağlığı ve güvenliği günü Novotel'de özellikle işitme ve görme engelli çalışanlar için farkındalık yaratıldı. Novotel'de düzenlenen toplantıya Türkiye Sağırlar Federasyonu Başkanı Ali Dönmez, Eskişehir İşitme Engelliler Derneği Başkanı, İşitme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ali Fidan, Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç katıldı. toplantıda sağır ve dilsizler için de bir vatandaş, onlar için el işaretleriyle konuşulanları aktardı.

Toplantıda konuşan Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç, Amaçlarının iş kazalarını önlemeye yönelik farkındalık yaratmak olduğunu ifade ederek, İş güvenliği açısından acı dolu bir yıl geçirdik. 2014 yılında Soma'da, Ermenek'te maden faciası, asansör kazası, işçileri taşıyan otobüslerin yaptığı kazalarda yaşanan toplu ölümlerle felaket üstüne felaket yaşadık. ‘İş kazaları kader değildir' projemiz bakanlık tarafından kabul edildi. Öz İplik-İş Sendikası olarak projelerimizle anılan bir sendika olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

İşitme engelli çalışanlara işaret diliyle iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verileceğini söyleyen İnanç, "5 ayrı ilde vereceğimiz iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin ilkini Kayseri`de 113 işitme engelli üyemize işaret dili ile vereceğiz. İşitme engellilere iş sağlığı ve güvenliği eğitimini verme düşüncemizin oluşmasında işyeri ziyaretlerimizde işitme engelli çalışanlarla diyalog kuramama sonrasında ortaya çıktı. İşitme engellilerin dünyasına giremiyorduk. Sorunlarını anlayamıyorduk. Çözüm konusunda yetersiz kalıyorduk. İşitme engelli çalışanlarımıza iş sağlığı ve güvenliği kapsamında makine başında acil durum zorlukları, iş arkadaşları ile iletişim, işbaşı eğitim ve kurum içi eğitimler, yasal bilgilendirmeler, işyeri acil tahliye, tıbbi müdahale, yangına karşı korunma ve acil durumlarda ne yapmaları gerektiğine ilişkin eğitim verilecektir" ifadelerini kullandı.

Haber: Berna Utaş Utangan

 

 

 



Anahtar Kelimeler: İŞ KAZASI KADER DEĞİLDİR!