İŞÇİLER BARET ATTI

27.01.2015 10:06:28

Kayseri İnşaat İşçileri ve Taşeronları Derneği (KİİTDER) tarafından düzenlenen Ustalık Kursu'na katılarak sertifika almaya hak kazanan inşaat işçileri baret atma töreni düzenledi.

KİİTDER’in yapmış olduğu 40 saatlik eğitimin sonunda sertifika almaya hak kazanan işçilere KİİTDER binasında sertifikaları verilip baret atma töreni yaptırıldı. Törene, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Namık Güver, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Duran, Halk Eğitim Müdürü, Teknik Eğitim Vakfı Kayseri İl Başkanı, Kayseri İnşaat İşçileri ve Taşeronları Derneği başkanı Ali Kavaklıoğlu ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Kayseri İnşaat İşçileri ve Taşeronları Derneği başkanı Ali Kavaklıoğlu, Derneğin 2014’ün mart ayında kurulmuş olduğunu söyleyerek, “Kayseri’deki inşaat sektöründeki işçilerimizin problemlerini ve sorunlarını tespit edip bunları çözmek amacıyla çalışmaktadır. Yapmak istediğimiz eğitim faaliyetlerinden birini gerçekleştirdik. Bugün bu vesileyle bir araya geldik hepiniz hoş geldiniz” dedi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Namık Güver de, Türkiye’nin yeryüzünün en aktif fay hatları içinde bulunduğunu vurgulayarak,  “Her zaman büyük deprem riskleri olan bir ülkedir. En son Marmara ve Van depreminde ülkemiz büyük sorunlar yaşamıştır. Tabi bu acıların bir daha yaşanmaması için hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Doğal afetler öldürmüyor. Bizim yaptığımız yanlış yapılar öldürüyor. Bu noktada şehirlerimizi inşa eden siz ustalarımıza büyük sorumluluklar düşüyor. Sizlerin eğitimli olması, bilinçli olması, mesleki yeterliliğe sahip olması çok önemli. Eğitim ustamız işçimiz kalmayacak artık. Biz müdürlüğümüz çerçevesinde işçilerimize belgelerini veriyoruz. 2014 yılının sonuna kadar on bin sekiz yüz on beş işçimize Geçici Ustalık Belgesi verdik. Tabi bu yeterli değil” şeklinde konuştu.

Düzenlenen tören sonrası sertifikalarını alan işçiler baret attı.

Haber:ayşenur Sarıkaya