İşçi maaşını biriktirip aldığı arsayı Milli Eğitime bağışladı

18.05.2017 10:34:35

Hayırsever Hacı Ömer Tepecik, yıllar önce biriktirdiği işçi maaşı ile aldığı arsayı Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile 4 yıl önce imzalanan protokol çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığına bağışladı. 24 derslikli Hacı Ömer Ayten Tepecik İlkokulu ve İmam Hatip Or

Hayırsever Hacı Ömer Tepecik, yıllar önce biriktirdiği işçi maaşı ile aldığı arsayı Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile 4 yıl önce imzalanan protokol çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığına bağışladı. 24 derslikli Hacı Ömer Ayten Tepecik İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulunun açılışı yapıldı. 
Kocasinan ilçesine bağlı Erkilet Mahallesi´nde gerçekleştirilen Hacı Ömer Ayten Tepecik İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulunun açılış törenine, Vali Yardımcısı Baha Başçelik, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 11 bin 659 metrekare yüz ölçümlü arsayı bağışlayan hayırsever Hacı Ömer Tepecik´in ailesi katıldı. 
Hayatını kaybeden Hacı Ömer Tepecik´in kızı Mükerrem Küçükarslan, babasının ailesini hiçbir şeyden mahrum bırakmadan, akıllı bir yatırımla arsayı aldığını belirtti. Mükerrem Küçükarslan, ?Babam bileğinin hakkıyla çalışan, bu mutluluğu bize yaşatan insandır. Bir işçi olarak başlayan yaşamında iş yaşantısı dışında çarşı, pazar alışverişi yaparak küçük ticaretlerle geçimini sağladı. Bizleri hiçbir şeye muhtaç etmedi çok şükür. Ama akıllı yatırımlarla belki de bu okulun temelini atmış oldu. Kendisi iş hayatı nedeniyle belli süreler içerisinde okula gittiği için okuyanları çok severdi. En büyük hayali bir okul bırakmaktı. Zamanında alınan bu arsa zaman içerisinde değer kazandı. Babadan, dededen kalma değil, alnının teri, elinin emeğidir. Eşiyle sırt sırta verip bizleri hiçbir şeyden mahrum etmedi, fedakarlığı kendinden yaptı. Çok şükür şu anda biz onun mutluluğunu, onurunu yaşıyoruz? dedi.

?Bugünü görmesini çok isterdim?
Hayırseverin diğer kızı Yasemin Biçer, ?Bu okulun ilk imza töreninden bu yana her zaman babamın yanında oldum. Çok istekliydi, bugün görmesini çok isterdim? ifadelerinde bulunurken, eşi Ayten Tepecik de, ?Dedeyi kaybettik üzgünüm ama böyle bir durum için de çok mutluyum? diye konuştu.