İrademe hipotek koyamazlar

26.03.2015 10:14:16

Dermatoloji Uzmanı Doktor Sema Karaoğlu ile doğum gününde görüştük…

Dermatoloji Uzmanı Doktor Sema Karaoğlu ile doğum gününde görüştük… Vatan Partisi'nden milletvekili aday adayı olan Sema Karaoğlu'nu biz meslek yaşantısındaki başarısı ve eşiyle birlikte düzenledikleri konserlerden tanıyoruz. Ancak siyasete yeni giren Sema Karaoğlu'nun amaçları ve kaygılarını konuştuk… Siyasi yaşantısı kısa zaman önce Emine Ülker Tarhan'ın Anadolu Partisi'ne üyeliği ile başladı, şimdi ise yoluna Doğu Perinçek'in Vatan Partisi ile devam ediyor… Karaolu, Benim zihnime, irademe baraj kaygısı ipotek koyamaz” diyor... İşte Vatan Partisi ve Sema Karaoğlu'nun bilinmeyenleri…

Siz çok başarılı bir dermatologsunuz. Siyasete girmeye nasıl karar verdiniz?

 Aslında belki de gerçekten hep siyasetin içerisinde miydim bilmiyorum. Ama bugüne kadar herhangi bir partiye girmek istemedim. Ama sosyal sorumluluklar bağlamında hayatın ve insanların hep yanında oldum. İşim ve aile yaşantımda toplumda insanlar hep benim hayatımda oldu. Buna bir nevi siyasetin içinde olmak da denilebilir. Hiçbir zaman belirli bir partinin ideolojisinin peşinde, onu savunacak düzeyde olmadım. Çok yakın bir zamanda Anadolu Partisi'ne üye oldum. Emine Ülker Tarhan'ın demokratik söylemleri, belirli bir duruşu olması, Cumhuriyetin kadınını savunması bana hitap etti ve üye oldum. Ancak sonra şunu fark ettim örgütsel yapıyı kurmak bir parti için kolay bir şey değil. Örgütlenmek uzun zaman alması gereken bir şey. Parti geleneğinin oluşması lazım. Parti geleneğini masa başında yazmakla olmuyor. Bu süreçte yine benim değerlerime yakın hissettiğim Vatan Partisi ile tanıştım.

 Anadolu Partisi'nden, Vatan Partisi'ne geçmeye nasıl karar verdiniz?

Anadolu Partisi'nden, vatan Partisi'ne geçişler çok sayıda. Bütün illerden geçişler var. Emine Ülker Tarhan'ın da, Vatan Partisi ile görüşmeleri devam ediyor. Şu anda nedir, ne noktadadır bir bilgim olamaz ama Vatan Partisi büyük bir çağrı yaptı. ‘Gelin birlik olalım' dedi. Vatan bir bütündür, bölünmez bir bütündür. Gelin milli devletimize halkımızın kamu yararına olan her şeyine, Cumhuriyet'in kadınlarına sahip çıkalım. Gelin bu başlık altında birleşelim dedi. Tabi Emine Ülker Tarhan'da benzer söylemlerde olduğu için, Anadolu Partisi'nden örgütsel yapısı tamamlanmış bu partiye kaymaların olması çok doğal. Çünkü çağdaş, demokratik, Atatürk devrimlerini ve cumhuriyeti sahiplenen bir zihniyetin, halkın egemenliğini, milletin birlik ve beraberliğini sağlamak ama bunun bilgi ve birikimle yapmak istiyoruz. Kamu yararı gözeterek, hurafelerden uzak, halkların kardeşliği bizim için çok önemli.

 Siyasi düşüncelerinizle Vatan Partisi'nin söylemleri birbirini tutuyor… 

Ben hep şunu söylüyorum, ‘Bu vatan bizim.' Şehitliklere gittiğimizde Türkiye'nin 7 bölgesinden farklı etnik gruplarda isimlerle karşılaşıyoruz. Bu vatan hep birlikte kazanıldı. Bu vatan kimsenin değil, hepimizin. Bizler kardeşiz. Tekrar birbirimizin eline dokunmak, birbirimizden güç almak zorundayız. Bütün bu düşüncelerle siyasi olarak da son zamanlarda bazı hukuksuz olaylar, alının bazı kararları tasvip etmemem nedeniyle karar mercilerinde yer almak gerektiğini düşünüp çok ani kararla bir siyasal partiye üye olup bu mecrada mücadele etmeye karar verdim.

 Vatan Partisi sizin isteklerinizi karşılayabiliyor mu?

Ben 30 yıllık hekim olarak vatanını, ülkesini çok seven bir insan olarak bu vatan birdir.  Kürt'ü, Türk'ü, Alevi'si, Çerkez'i yok. Bu vatanda hep birlikte kardeşçe yaşamak var. Emperyalist güçlerin her hangi bir nedenle kardeş kavgası çıkarmasının, ülkeyi bölmeye çalışmasına, kesinlikle karşı çıkıyorum. Bunlara hiçbir şekilde oyuncak olmamalıyız. Bunlarla mücadele edecek bir siyasi partide bulunmak istedim. O nedenle de vatan Partisi'ni görüşlerime çok yakın buldum. Doğruyu bildiğim zaman, doğruyu söyleyeceğim yerde olmak istiyorum ben. Vatan Partisi'nin yeni bir üyesiyim, doğru bildiğim her şeyi söylemek için oradayım. Eğer burada da düşüncelerimi söylemezsem, orada da olmam.

 Siz bir borç olarak mı düşünüyorsunuz?

 Benim siyasi bir beklentim yok. Bu ülkede yaşayan bir vatandaş olarak bu ülkenin ekmeğini yemiş, bu halkla iç içe olmuş, bu halktan bir şeyler öğrenmiş hem de bu halka bir şeyler vermiş birisi olarak bu vatana millete borcum olduğunu düşünüyorum. Ben kamusal anlamda borcumu ödedim, şimdi siyasal anlamda borcumu ödemek için çalışıyorum. Vergimi ödeyerek vatandaşlık borcumu da ödüyorum. Şimdi siyasi borcumu ödeme zamanı.

 Vatan Partisi, eski İşçi Partisi'nin yüz değiştirmiş şekli, Neler değişti?

 Vatan Partisi'nin programı ve amacı vatanın birliği, bütünlüğü, halkın milli egemenliği, halkın yararına olacak bütün kamusal düzenlemelerin yapılması, işçinin, emekçinin, fikir emekçilerinin, milli sanayicilerin, bunların hep arkasında olan ve tüm bu değerlere güç veren ve sonrasında bunlardan güç alacak bir parti.  Emperyalist güçlere karşı bir parti. Ülkeyi hiçbir şekilde, hiçbir şart ve koşulda bölünmesine izin vermeyecek, Atatürk devrimlerini tamamlamayı düşünen bir parti. Şimdi burada Doğu Perinçek, Vatan Partisi altında birleşelim derken, parti programı dışında her şeyi değiştirebiliriz dedi. Genel başkan değişebilir, MYK değişebilir, bir tek şartımız var bu birlik çağrısında bulunan bir parti programı demişti.

 Bu söylemler mi sizi etkiledi?

 Benim için bunlar çok önemli hizmet insanı için. Benim için nerede olduğum çok önemli niye önemli çünkü ben toplumda istediğim yere zaten geldim. Bundan sonra daha farklı, daha yüksek bir yere gelmek değil benim hedefim. Ben zaten hayatımda olmak istediğim en yüksek yerdeyim. Benim tek kaygım hizmet. O nedenle bu hizmete soyunan benim çatısı altına girdiğim partiye de inanmam gerçekten çok önemli. Doğu Perinçek'in böyle bir çağrıyı aleni yapması ve bu süreçte genel başkanlığa oy birliğiyle seçilmesi benim için önemliydi.

Doğu Perinçek ile ilgili toplumda çok fazla olumsuz söylem var. Özellikle de Abdullah Öcalan ile çekilmiş fotoğraflarının ardından oluştu bu düşünce. Bu olumsuz hava sizi ne yönde etkiledi?

Doğu Perinçek boş bir insan değil. Ellinin üzerinde kitap yazmış bu Ülke için Ermeni soykırımında ki kazandırımlarını biliyoruz. Ülkesini vatanını milletini seven bir adam. O insanlar istediği için genel başkan. Ondan daha iyi birisi olmadığı için genel başkan. Abdullah Öcalan'la çekilmiş fotoğraflarına gelince ben partiye üye olacağım zaman bu soruyu bende sormuştum. Abdullah Öcalan'a Perinçek'in söylediği şu Amerika'nın kucağından in silahı bırak. Verdiği mesaj bu. Gazeteci yazar kimliği ile kimler görüşmedi ki? Ama siz oraya gittiğiniz zaman Abdullah Öcalan size bir gül uzatmış, o arada da fotoğraflanmışsınız. Elinizin tersiyle itebilir misiniz onu, çek şunu diye. Bu röportaj Milli Güvenlik Kurulu'na bildirilmiş. Kendisi kitabında yazmış, Meclis'e bildirmiş.

Partinizde çok fazla gazi ve şehit yakını da var…

Bugün Abdullah Öcalan'ı yargılayan, ceza veren, savaşan insanlar Doğu Perinçek'in partisinde. Eğer böyle bir organik ilişkisi olsa bu insanlar orda olur mu? Yani bende bunlara tatmin oldum zaten, gerçekten bu konu benimde kafamda bir soru işaretiydi. Ama ben yürekten inandım. Savaşmış, gazi olmuş insanlar şu an da bu partideler. Burada toplumu yanıltma, farklı algılatma diye bir düşünce oluşturulmuş. Hangimiz vatanının birliğini istemesin. Hangimiz kardeşçe yaşamayı istemeyelim. Neden huzur içerisinde olmayalım da, korkalım. Bir gün evimizin kapısını polis çalacak, bir gün tutuklanacağız, adil yargılanamayacağız… Neden bu korkuları yaşayalım? Sevgi ve kardeşliği artırmadığımız sürece, birbirimize dokunup enerji almadığımız sürece, cumhuriyetin kazanımlarına ve devrimlere sahip çıkmadığımız sürece toplumdaki bu infial dağılmayacak.

 Vatan Partisi 7 Haziran seçimlerine bağımsız adaylarla girmeyi planlıyor. Siz de bağımsız katılır mısınz?

 Ben bağımsız katılmayacağım. Ben kesinlikle bir baraj kaygısı taşımıyorum. Benim zihnime, irademe baraj kaygısı ipotek koyamaz. Ben yüzde 10 barajını geçse de geçmese de, binde bir oy alsa da sadece inandığım fikirleri savunacağım.  Kayseri'den bağımsız katılsam şansımın olacağını biliyorum, ama benim kaygım milletvekili olmak değil. Ben sadece inandığım doğruları savunmak istiyorum.

 Emine Ülker Tarhan vatana gelecek mi?

 Ben çok isterim çünkü benzer amaçlar uğruna savaşıyorlar. Emine Ülker Tarhan'ın da Vatan Partisi'nde çok işler yapacağını biliyorum. Emine Ülker Tarhan bilgiyi savunuyor. Bilgi ve bilim çok önemli. Ben çok isterim. Emine Ülker Tarhan'ın da geleceğine inanıyorum.

 Bülent Arınç ve Melih Gökçek arasındaki kavga ile ilgili neler söylersiniz?

 Ben bunları Allah'a havale ediyorum. Allah doğrunun yanında olsun. Doğru bir tanedir ve her zaman doğru doğrudur. Doğru olmayan söylemlere yanlışlar eklendikçe bu daha da büyür. Ben zaten AKP kanadında böyle sıkıntılar çıkacağını tahmin ediyordum. Zaman bize neler gösterecek bekleyelim ve görelim.

Kayseri'de Vatan Partisi'nin şansı nasıl sizce?

İşimiz çok zor. Ben CHP'nin, MHP'nin, AKP'nin oyuna talip değilim. Benim gibi olan bir kesim var. Bunlar kime oy vereceğini bilemiyor, hiçbir şekilde kendisini ifade edemeyen küskünler var. Dinine, imanına bağlı ama bu inancı siyasi politikalara alet edinmiş partilere oy vermek istemeyen benim gibi bir kitle var. Atatürkçü, devrimleri savunan ama bir partilerden birine oy vermek istemeyen insanlar var. Bu küskünler oy kullanmıyorlar. Ben bu kesimin oylarına talibim. Ne kadar şansımız var veya yok onu bilmiyorum. Ben yalnızca inandığımı yapıyorum. Sonuna kadar bunun için mücadele edeceğim.

Röportaj: Dilek Bolat

 

 

 



Anahtar Kelimeler: İrademe hipotek koyamazlar