İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ HAFTASI KUTLAMALARI

11.12.2014 10:13:23

10 Aralık 1966 yılında Evrensel İnsan Hakları Bildirgesinin yayınlanmasında dolayı İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası kutlamaları Develi Milli Eğitim Müdürlüğünce Şehit Üsteğmen Ömer Mavi Ortaokulu tarafından Develi Belediyesi Mustafa Aksu Kültür Merkezi

           10 Aralık 1966 yılında Evrensel İnsan Hakları Bildirgesinin yayınlanmasında dolayı İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası kutlamaları Develi Milli Eğitim Müdürlüğünce Şehit Üsteğmen Ömer Mavi Ortaokulu tarafından Develi Belediyesi Mustafa Aksu Kültür Merkezinde yapıldı.

            İlçe Protokolünün de katıldığı programa öğrencilerden ve halktan da katılım yoğundu. İlçe Protokolü salon girişinde öğrencilerin İnsan Hakları konulu resimlerini inceledikten sonra program saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı. Okul Müdürü Mahir Doğan’ın açılış ve selamlama konuşmasından sonra Sosyal Bilgiler Öğretmeni Enes Çakmak İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve adaletsizlikler üzerine hakkında dinleyiciler özet bilgiler verdi.   Şiir, skeç, kısa film ve insan hakkı ile ilgili röportajların olduğu programda okul korosunun seslendirdiği şarkılar coşkuyla dinlendi.

            Programın sonunda ise afiş, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerini İlçe Kaymakamı Enver Ünlü, İlçe Garnizon Komutanı Erdoğan Mutlu ve Belediye Başkanı Mehmet Cabbar verdi. İlçe protokolü programın sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdiler.