İNSAN, SORUMLULUK SAHİBİ BİR VARLIKTIR

14.04.2017 09:01:33

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Özvatan İlçesini ziyaret ederek ?Değerler Eğitimi Projesi? kapsamında Özvatan Duran Yangın Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Özvatan Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerine konferans gerçekleştirdi.

Konferans etkinliğine; İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven ile birlikte, Özvatan İlçe Müftüsü Selami Kurt, Felahiye İlçe Müftüsü Yusuf Anık, Özvatan İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Nahit, Duran Yangın Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Bayar Çukurlu, okul öğretmenleri ve öğrenciler iştirak ettiler.

24 SAATLİK ZAMAN NİMETİNİ NELERLE DEĞERLENDİRİYORUZ?

İl Müftüsü Güven, öğrencilere oldukça nezih ve temiz olan böyle küçük bir ilçede bulunmalarının kendilerine bazı avantajlar sağlayacağını ve bu avantajlardan olabildiğince faydalanmaları gerektiğini, özellikle de kitap okuyarak, bol bol tefekkür ederek vakitlerini değerlendirmelerini ifade ettikten sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

?Gençler!

Şu soruları, kendinize özellikle sormanız gerekiyor: ?Ben kimim?´?Nereden geldim ve nereye gidiyorum?´?Bu dünyadaki vazifem nedir?´?Ne yapmam lazım?´?Gücüm neye yeter?´ Bu sorular, esaslı, ciddi ve kendinize gelmenizi sağlayacak sorulardır. Maalesef bizler, boş vakit geçirmeyi, zamanın katili olmayı ?yani vakit öldürmeyi- huy edinmişiz. Zaman, bütün insanlara eşit miktarda dağıtılan en önemli nimetlerden biridir. Herkesin vakti eşittir: Devlet başkanının da, öğrencinin de; harıl harıl çalışanın da, aylak aylak dolaşanın da günü 24 saattir. Burada önemli olan nokta, bu 24 saatimizi nelerle geçirdiğimiz, nelerle değerlendirdiğimizdir.

Hepimiz, şöyle düşünebilmeliyiz: ?Eğer ben, belirli bir süreliğine bu dünyada var isem bir görevim olmalı.´ Öncelikle Yaratıcımıza karşı sorumluluğumuzun olduğunu bilmeliyiz, hatırlamalıyız. Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem´e karşı, anne babalarımıza karşı, bulunduğumuz topluma karşı görevlerimizin var olduğunu fark etmeliyiz. Bu görev ve sorumluluklarımızı yerine getirebilmemiz için gücümüzün yettiği yere kadar gayret göstermeliyiz. Yani özetle söylemek gerekirse insan, sorumluluk sahibi bir varlıktır; sorumsuzca yaşayamayız gençler, özür dileyerek söylüyorum, hayvanlar gibi bir hayat süremeyiz. Çünkü biz, en değerli varlığız; yani eşref-i mahlûkatız.?

İNSAN, İYİLİĞİN KULU KÖLESİDİR

İl Müftüsü Güven, kendi hayatından da belli başlı örnekler vererek zenginleştirdiği konuşmasında, gençlerde kendilerine duyacakları özgüven duygusunun olmasının çok önemli olduğunu ve bu duygunun, özellikle öğretmenler tarafından da verilmesi gerektiğini vurguladı.

KİTAPLARLA ARKADAŞ OLUN!

Sevgili Gençler!

Her biriniz, gelecekte önemli makam ve mevkilerde olan önemli insanlar olacaksınız. Öyleyse kendinize yatırım yapmalısınız. Peki, ne şekilde yatırım yapabilirsiniz? Tabi ki kendinizi iyi yetiştirerek? Bunu, en güzel, en donanımlı ve en kalıcı şekilde kitap okuyarak, kitaplarla arkadaş olarak gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda, ahlaken iyi olan insanlarla arkadaşlık, dostluk kurarak kendinizi ciddi bir şekilde yetiştirebilirsiniz.?

Sözlerinin arasında, 15 Temmuz hain darbe girişiminde insanlarımızın ortaya koydukları kahramanca davranışlardan ve yaklaşan Kutlu Doğum etkinliklerinden de bahisler açan Güven, konuşmasının ardından kendisine yöneltilen soruları tek tek cevapladı.

Genç yüreklerin, bir o kadar gençlik ve heyecan içeren güzel sorularının akabinde, yönetici ve idarecilere teşekkür eden Güven, öğrencilere de iyilik, güzellik ve hayr temennilerinde bulunarak konuşmasını tamamladı.

(Kurum Haberi)