İNCETOPRAK YENiDEN

21.11.2019 17:30:00

Göreve geldiği günden itibaren Sarraflar ve Kuyumcular derneği olarak dikkat çeken çalışmalara imza atan Başkan Adnan İncetoprak, yapılan Olağan Genel Kurul'da yeniden güven tazeledi

n  Sarraflar ve Kuyumcular Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği 24. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Adnan İncetoprak güven tazeledi. Divan başkanlığını Mustafa Avnibeyoğlu, üyeliklerini ise Cemal Demircioğlu, Mehmet Tiryakio ve Halit Baran yaptı.
Dernek binasında yapılan Olağan Genel kurula 251 üye katıldı. Başkan Adnan İncetoprak, göreve geldiği günden sonra dernek olarak yaptıkları hizmetleri tek tek sıraladı.
Dernek olarak tüm faaliyetlere katılım sağladıklarını söyleyen İncetoprak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Çok değerli divan, mesleğimizin güzide insanları, kıymetli abilerim, arkadaşlarım, kardeşlerim sözlerime başlamadan önce hepinize hoş geldiniz diyor saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum derneğimizin kuruluşundan bugüne kadar görev yapmış olan ve ahrete intikal etmiş başkanlarıma ve yönetim kurullarına Allah’tan rahmet diliyor. Geride kalan emeği geçen bütün büyüklerimi de saygıyla anıyorum. Hepimizin bildiği üzere bundan tam bir yıl önce şahsıma ve yönetimime takdim ettiğiniz bu kutlu görevi layıkıyla yapabilmek için kendimize bir yol haritası belirledik. Bu yolda başarılı olmak için uyum içinde çalışan bir yönetim anlayışına ihtiyacımız vardı bunu da en üst noktada yakaladığımızı umuyor yönetim kurulumdaki tüm arkadaşlarıma emekleri ve verdikleri mesaiden dolayı sizler ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum.
    Affınıza sığınarak yaptığımız çalışmaların bir kısmından detaylandırmadan başlıklar halinde sunmak istiyorum:
1.    Öncelikle derneğimizin onurunu, itibarını, prestijini ve kurumlar arası diyaloglarını en üst noktada tutmak adına bütün kamu kurum ve kuruluşlarını, özel sivil toplum kuruluşları ve dernek oda başkanları, siyasi partiler ve milletvekillerimiz derneğimizi bizzat ziyaret ettiler. Bizde yönetim kurulu olarak toplam 51 adet kurum ve kuruluşun iadeyi ziyaretlerini gerçekleştirdik.

2.    İlk icraatımız olan kendi içimizde birlik ve beraberliğimizi sağlamak için bütün perakendeci, toptancı, imalatçı, tamirci arkadaşlarımızla 20’şer kişilik gruplar halinde derneğimiz de kahvaltı düzenleyip sektörün sorunlarını, istek ve taleplerini belirledik.

3.     Bu doğrultu da taleplerimize olumlu cevap veren 100 üyemizle iş ortaklığı kurup Altın Çarşı adında A.Ş kurduk 9 ay gibi çok kısa bir sürede çok ciddi bir projeye imza attık.

4.    Derneğimize üye olmayan hiç kimse kalmasın dedik üye aidatlarını 500 Euro’dan 500 TL’ye düşürerek üye sayımızı 331’e çıkardık.

5.    Şehir dışından gelen çantacı arkadaşları kontrol altına alıp, çok ciddi bir şekilde ayar kontrolleri yapılıp derneğimize yapmaları gereken bağışları toplama noktasın da ıslah yapılmıştır. Bu bedelin karşılığı olarak kendilerine mesaj hizmeti vererek sizleri Kayseri’ye giren bütün çantacılarla tanışma ve ticaret yapmanıza aracılık hizmeti verdik.

6.    Hepimizin kullandığı 200 adet fiyat panosunu çok ciddi bir maliyetle kullanıyorduk Bu maliyetler Lisans bedeli, sörvır bedeli, bakım ücreti idi. Yapmış olduğumuz çok önemli operasyonla yıllık 40 bin TL’lik bir tasarrufu dernek ve sizler adına 0 maliyete indirdik. Ayrıca panolarda kullanılan hatlarla ilgili yaptığımız çalışma sonucu yıllık 30 bin TL olan hat ücretini 5400 TL ‘ye düşürerek 30 bin TL tasarruf sağladık.
7.    Yıllardır kullandığımız dahili hat telefonlarımıza yıllık 250 TL aidat ödüyorduk daha bununla bitmeyip her arıza ve bakım ücreti adı altında anormal bedeller ödedik. Türk Telekom ile yaptığımız anlaşmayla bu bedeli çok makul seviyeye indirdik. Dahili hatlardan kayıt yaptırmayan arkadaşların talepleri doğrultusunda hat temini yapılacaktır.
8.    Ticaret odamızda meslek komitesi olarak her ay yapılan meslek komite toplantısına ve meclis toplantılarına tam katılım sağlayarak sektörümüzü en güzel şekilde temsil ediyor. Görüş ve fikirlerimizi, sektörümüzün sorunlarını Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan Hanım’a direkt olarak iletme fırsatı buluyoruz  bize bu imkanı sağlayan Ticaret Odası Başkanımız  Sayın Ömer Gülsoy Bey’e ve Komite Başkanımız Hüseyin Baran Bey’e teşekkür etmek istiyorum.
9.    Kol kırılır yel içinde kalır mantığından yola çıkarak kurmuş olduğumuz Hakem Heyetiyle çarşımız da oluşan esnaflar arasında itilaflı işlerde bizlere çok yardımcı olan ve bu olayların çözülmesin de büyük özveri, emek ve zaman ayıran değerli büyüklerimiz Ömer Gülsoy, Hacı Bekir Kuzucu, Cemal Demircioğlu, Mustafa Avnibeyoğlu, Ertuğrul Büyüknalbant, Hüseyin Baran’a teşekkürlerimi bütün üyelerimiz adına buradan iletmek istiyorum.
10.    Derneğimiz adına yaptırdığımız bakır çelenk’i bütün davetli olduğumuz programlara ve açılışlara gönderiyoruz. Bu sebeple derneğimiz bundan sonra çiçek parasında ciddi bir tasarrufa gidilmiş olacaktır.
11.    Üyelerimizin 1.dereceden aile yakınlara cenazelerde 50 adet yemek gönderilmiştir. 2.dereceden yakınlar için tatlı gönderme hizmetimizi aksatmadan yapıyoruz. Yönetim olarak hepsine de katılım sağlıyoruz.
12.    Çarşımızın tadilatıyla alakalı daha önceki Melikgazi Belediye Başkanımız Memduh Bey’in projesi 2 sefer ihaleye çıkarılmış ihaleye katılımcı bulunmadığından iptal edilmiştir. Şimdiki Melikgazi Belediye Başkanımız Mustafa Palancıoğlu Bey’le  yapılan istişarelerle bir makyaj çalışması yapılıp görselliği güzelleştirme kararı aldık bundan da  henüz bir netice alamayınca kendi başımıza bir çalışma başlatıp proje hazırladık. Bu konuyla ilgili gelişmeleri sizlerle en kısa zaman içerisinde paylaşacağız.
13.    Çok değerli arkadaşlarım ömrümün 42 yılını verdiğim her zerresinde bulunmaktan şeref ve onur duyduğum mesleğim dünyevi hiçbir şeye değişmeden en itibarlı bir şekilde yıllarca yanlarında çalışmaktan şeref ve onur duyduğum büyüklerimden aldığım terbiyeli, ahlaki ve onurlu duruşumu dünya başıma yıkılsa aç kalıp muhtaç düşsem yinede namert de el açmam, yinede bu mesleğe ve bu emanete leke sürdürmem. Kim nasılsa çevresini de öyle görür. Geçim kapısı fitne olanların açmış oldukları bloklarla hiçbir yere varamayacaklarını, horozu çok olan yerin sabahının geç olacağını da hatırlatır, hepinize beni sabırla dinlediğiniz için en derin saygı, sevgi ve muhabbetlerimi sunarım.”
Konuşmanın ardından tek liste ile girilen seçimde Yönetim Kurulu asil liste şu şekilde oluştu.
Adnan İncetoprak, Mustafa Karamercan, Hüseyin Baran, Vahdi Onar, Derviş Özçekirdek, Halil Demircioğlu, Hüseyin Zıkkavun, Ahmet Ergüven ve Murat Eryakan.
Denetim Kurulu Asil:
Nurullah Taflı, Ahmet Yıldız ve Ahmet Uğur’dan oluştu. 
Yeni  Yönetim Kurulu 3 yıllığına göreve getirildi.
 



Anahtar Kelimeler: İNCETOPRAK YENiDEN