İLK DOMATES ŞENLİĞİ YAPILDI

18.08.2014 11:01:16

Bünyan ilçesine bağlı Büyük Tuzhisar Mahallesi'nde yetiştirilen ve bölgedeki Tuzla Gölü`nden aldığı ekolojik nem oranından dolayı tuz atılmadan tüketilen domates için bölgede ilk kez bir domates şenliği gerçekleştirildi.

1. Büyük Tuzhisar Dayanışma, Kaynaşma ve Domates Festivali`ne yaklaşık bin kişi katılırken 3 kazanda pişen etli bulgur pilav dağıtıldı.

 Mahalle Meydanında gerçekleştirilen festivale Bünyan İlçe Kaymakamı Engin Aksakal ,Bünyan Belediye Meclis Üyeleri, daire müdürleri, domates yetiştiricisi çiftçiler ve mahalle sakinleri katıldı.

 Halk ozanlarının konser verdiği şenlikte en güzel domates de seçildi. İlk üç dereceye giren yetiştiricilere küçük altın ve para ödülleri verildi.

 Büyük Tuzhisar Mahalle Muhtarı Dursun Mehmet Köse şenlikte yaptığı konuşmada, “Bu şenliğin ilkini yapıyoruz. İlimizde en kaliteli domateslerin yetiştirildiği bölgemizde Tuzla Gölüne yakın olması ve nem oranıyla doğal ve organik .Lezzeti çok farklıdır. Yerken domateslere tuz atmaya gerek yok. Salça ve turşusu da harika olur" diye konuştu.

Domates üreticileri de yaptıkları konuşmalarda domates üretiminde iddialı olduklarını ifade ederek, ``Çok lezzetli domateslerimiz var. B.Tuzhisar`da toprak ve nemin sağladığı ayrı bir katkı var. Yolda satış yapıyoruz" dediler. 
Şenlikte halay çekilip yufka pilavda dağıtıldı. En güzel domates seçiminde yarışmanın jüri üyeliklerini ise Bünyan İlçe Gıda Hayvancılık ve Tarım İl Müdürü Mustafa Demir , İlçe Ziraat Odası başkanı Hakkı Paksoy tek tek tadına bakarak yaptı. (Haber Merkezi)