İHTİSAS OSB´LERİ KURULMALI

8.02.2017 10:09:13

İhtisas OSB´leri kurulması gerektiğini söyleyen İş Adamı Yılmaz Büyüknalbant, Kayseri´nin dahada gelişmesi için bunun şart olduğunu vurguladı.

İş Adamı Yılmaz Büyüknalbant, Kayseri´nin daha üst seviyelere çıkması için bir veya birkaç ihtisas OSB´lerinin kurulması gerektiğini söyledi.
TV1 ekranlarında Genel Yayın Yönetmeni Doğan Havur´un hazırlayıp sunduğu Gündem Özel Programına konuk olan Büyüknalbant, önemli açıklamalarda bulundu. Ticaret Odası Başkanlığı döneminde Turizm için çok mücadele ettiklerini, Erciyes´e çok önem verdiklerini söyleyen Yılmaz Büyüknalbant, şimdi bir çok iş alanının daha da genişletilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Tarım alanında fakirleşme yaşandığını pancar ekim alanları olduğu halde şeker ve hayvan ithal edildiğini söyleyen Büyüknalbant şu bilgileri verdi:
"Tarım ülkesi olmaktan çıktık. Alanlarımız var ancak teşvik edilmiyor. İthal etmeye başladık. Şeker, hayvan vs. Artık Kayserimize OSB yetersiz kalıyor. Birkaç tane ihtisas OSB kurulmalı. Et ve süt entegre tesisleri yapılmalı. Bakanlarımızın Kayseri´ye bir el atmaları gerekiyor. Maalesef Kayseri´de ivme düşüyor. Serbest bölgemizin 7 milyon kare alanı var. Artık yeni bir dizayn gerektiğini düşünüyorum."
HIZLI TREN İÇİN
GEÇ KALINDI
Hızlı tren hakkında da konuşan Yılmaz Büyüknalbant, " Orta Anadolu´nun sanayi kenti Kayseri´dir. Ancak bazı projeler çok geç kalınmaktadır. Hızlı trenle ilgili çalışma maalesef şuana kadar yapılamadı.Bu arada Güney çevre yolu İncesu´dan OSB´ye kadar bağlandı devamının da yapılacağı Ulaştırma bakanımız tarafından söylendi. İnşallah Kayserimiz için hayırlısı olur "dedi. (Durdu Aslantaş)



Anahtar Kelimeler: İHTİSAS LERİ KURULMALI