İHRACAT İLK 6 AYDA YÜZDE 13 ARTTI

14.08.2014 10:26:46

2014 yılı Haziran ayı ihracat rakamları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,4 oranında artarken, bir önceki aya göre de yüzde 2 civarında bir artış göstererek, 157,7 milyon dolar olarak gerçekleşti. 2014 yılının ilk 6 ayında ise geçen yıla göre yüzd

Haziran ayı ihracat rakamları hakkında bilgi veren Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, “Haziran ayı içerisinde 175 firmamız tarafından 125 ülkeye ve 3 serbest bölgeye 157,7 milyon dolarlık ihracat yapıldığını görmekteyiz. Bu rakamı geçen yılın aynı ayına göre kıyasladığımızda yüzde 16,4 oranında bir artış olduğu görülmektedir” dedi. 

 

Bu dönemde ihracatta özellikle elektrikli ev aletlerinde bir çıkış yaşandığını açıklayan Boydak, İhracatta ilk üç sırayı her zaman olduğu gibi Irak, Almanya ve ABD’nin aldığını, ihraç edilen ürünlerin sırası ile, elektrikli ev aletleri, demir-çelik-sac-iletken-maden ve mobilya olduğunu, Kumtel Dayanıklı Tüketim Malları, HES Hacılar ve Boyteks Tekstilin ise ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldığını açıkladı.

           

İlk altı aylık ihracat verileri hakkında da bilgi veren Başkan Boydak, “2014 yılının ilk altı ayında yüzde 13 oranında bir artış yakalayarak, 923,1 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirdik. Aslında yılın ikinci yarısında çok daha iyi bir performans bekliyorduk 

ama maalesef bölgemizde yaşanan siyasi gelişmeler ve Irak’ta yaşanan olağanüstü olumsuz gelişmeler, Temmuz Ağustos performansımızı biraz etkilemektedir. Bu sürecin uzun sürmemesini ve bir an önce tekrardan normal hayata dönülmesini temenni ediyoruz.  Ben bu vesile ile ihracat pazarlarında Kayserimizi temsil eden irili ufaklı tüm firmalarımıza teşekkür ediyor, üstün başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)