İDDİA-CEVAP

3.12.2015 09:59:11

-Gazeteci-Yazar Alper Aksoy, gündemi sarsacak bir iddiada bulundu. Aksoy, ?Yusuf Halaçoğlu´nun ?Devlet Bahçeli gitsin artık, gitmezse ona ilk kurşunu ben sıkacağım" Sözünü sarf ettiğinizi biliyorum iddiasını sosyal medyada paylaştı, sonrasında da Büyük Ka

 

/resimler/2015-12/3/1001088460994.jpg

Gazeteci-Yazar Alper Aksoy, geçtiğimiz gün kendisine ait olan Facebook hesabından MHP Kayseri 1. Sıra Milletvekili Yusuf Halaçoğlu´nu hedef göstererek şu paylaşımı yaptı:

?Yusuf Halaçoğlu´na Açık Davet: Sayın vekil, başka MHP´li vekillerin de bulunduğu bir ortamda: "Devlet Bahçeli gitsin artık, gitmezse ona ilk kurşunu ben sıkacağım" sözünü sarf ettiğinizi biliyorum. Devlet Bahçeli´nin de bulunduğu bir ortamda, bu sözü sarf ettiğin konusunda Kur´an´ı Kerime el basarak yüzleşmeye var mısın? Biz de Bahçeli´den memnun değiliz ama Allah´ın verdiği canı Allah alır inancı ile böyle bir şeyi düşünmüyoruz ve yazmıyoruz. Dün Bahçeli´ye ?İlk kurşunu ben sıkacağım´ diyen zatınız ne değişti de ?Sinan Oğan gelirse MHP´den istifa ederim´ diyebildiniz? Bu açık daveti duymazdan gelmeyiniz lütfen. Ey Bahçeli! Bu satırları mutlaka okuyacaksın... Eğer Yusuf Halaçoğlu´nu yüzleşmeye davet etmezsen sen de adam değilsin...?

Yaptığı paylaşım üzerine kendisine telefon ile ulaştığımız Alper Aksoy, Facebook hesabı üzerinden yaptığı paylaşımı ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunarak, ?Bu bilgi elimde mevcut. Ancak bilgiyi kimden aldığımı söyleyemem, izinli değilim. Devlet Bahçeli eğer bizi çağırırsa o isimleri veririm. Bir araya geliriz, Yusuf Halaçoğlu´na hodri meydan dedim. İspatlama konusunda iddialıyım. Bu sohbetin şahidi mevcuttur? şeklinde konuştu. 

 Gazeteci-Yazar Alper Aksoy´un iddiaları üzerine telefon ile görüştüğümüz Yusuf Halaçoğlu, ?Böyle bir şey mümkün değil, asla kabul etmiyorum. Hiçbir MHP´linin yanında böyle bir konuşmam yok. Eğer bunu ispat etmez ise o kişi ile yargıda hesaplaşırız. Öyle bir konuşma söz konusu değildir ve hiçbir zaman olmamıştır. Bunları konuşmaya bile gerek yok. Kendisi mahkemede ispatlasın bu konuşmaları. Ben hiçbir yerde böyle bir konuşma yapmadım. Kendisi sahtekârlık yapmış o kadar? ifadelerine yer verdi.

 Peki, Alper Aksoy kimdir?

Yazar ve yayıncı olan Alper Aksoy 1955 yılında Afyon Emirdağ´da doğdu. Asıl adı Tayyar Aksoy. Emirdağ Lisesi ve Trabzon Fatih Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü´nü bitirdi. 1977-82 yılları arasında M.E. B. Film-Radyo Televizyonla Eğitim Merkezi´nde çalıştı. Milli Eğitim ve Kültür dergisinin genel yayın müdürlüğünü yaptı (1978-1982) Doğuş Edebiyat dergisini çıkardı (1982-1985). Türkiye Yazarlar Birliği´nin kurucu genel yönetim kurulu üyeliğinde bulundu.

Çağrı (1973), Bozkurtların Türküsü (1975), Kutlu Töre (1976), Ümraniye İçinde Vurdular Bizi (1983), Çirkef (Oyun, 1976) adlı beş tane eseri bulunmaktadır.

 

 

 

Haber: Berna Utaş Utangan & Ayşenur Sarıkaya

 

 

 

 

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: İDDİA CEVAP