İÇ ANADOLU´NUN İLK VE TEK SUALTI ARAMA KURTARMA EKİBİ KAYSERİ´DE

23.05.2016 09:25:43

Sualtı arama kurtarma konusunda, hızlı su kurtarma konusunda, dağ ve kentsel afetlerde AFAD İl Müdürlüğüyle birlikte ortaklaşa arama kurtarma hizmetlerini yürüten ve Kayseri´deki AFAD İl Müdürlüğüyle protokolü olan tek arama kurtarma derneği olan Türkuaz


1996 yılında Türkuaz Doğa Sporları Merkezi olarak kurulan dernek, daha sonra ihtiyaçların doğmasıyla birlikte arama-kurtarma işine de başladı. Sualtı arama-kurtarma, dağ ve kentsel afetlerde AFAD İl Müdürlüğü ile birlikte ortak çalışan Türkuaz Doğa Sporları Arama Kurtarma Merkezi Derneği, gönüllülük esas alınarak ekip halinde Kayseri başta olmak üzere İç Anadolu´da hizmetlerine devam ediyor. Kuruluş ve çalışmalar hakkında bilgiler veren Türkuaz Doğa Sporları Arama Kurtarma Merkezi Dernek Başkanı ve Kayseri Sualtı Arama Kurtarma Birim Sorumlusu Mehmet Eskitaş, ?Türkuaz Doğa Sporları Merkezi 1996 yılında kurulmuş, doğa sporları üzerine ortaya çıkmış bir dernektir. Sonrasında oluşan boşluk nedeniyle arama kurtarma işi de başlamıştır. Doğa sporları üzerinde oluşan bütün kazalarda Türkuaz Arama Kurtarma Ekibi aktif olarak çalışmaktadır. Sualtı arama kurtarma konusunda, hızlı su kurtarma konusunda, dağ ve kentsel afetlerde AFAD İl Müdürlüğüyle birlikte ortaklaşa arama kurtarma hizmetlerini yürüten ve Kayseri´deki AFAD İl Müdürlüğüyle protokolü olan tek arama kurtarma derneği Türkuaz´dır? diye konuştu.
Hizmetleri gönüllülük esasıyla yürüttüklerini ve Kayseri´nin ilk gönüllü ekibi olduklarının altını çizen Eskitaş, ?Sualtı ekibinde 7 çekirdek ekibimiz var, hızlı su kurtarmada 9 kişi olarak çalışıyoruz. Dağ arama kurtarmada dağcılık ve diğer sporcularımızla birlikte arama kurtarma hizmetini yürütüyoruz. Bizde de Türkiye genelinde de olduğu gibi arama kurtarma hizmetleri gönüllülük esasıyla yürütülür. Biz Kayseri´nin 1999 Marmara depreminde gönüllü ekibini kuran Marmara, Düzce ve öncesinde de birçok depreme müdahale eden Kayseri´nin ilk gönüllü ekibi olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz? dedi.
?BARAJ GÖLLERİNDE YÜZMEYE ÇALIŞMAYIN?
Yaz aylarının gelmesiyle boğulma vakasının yaşanmaması için vatandaşları uyaran Mehmet Eskitaş, ?Yaşanacak boğulma vakalarının diğer senelerde olduğu gibi bu sene de olmamasını temenni ediyoruz. Fakat birçok boğulma olayıyla karşı karşıya kalıyoruz. Daha çok baraj, kapalı sular göller ve baraj göllerinde boğulmalar meydana geliyor. Vatandaşlarımız baraj göllerinde yüzmeye çalışmamalıdır. Baraj göllerine serinlemek için girilmemelidir. Çünkü yüzme bilmeleri baraj gölünde yüzebilecekleri anlamına gelmiyor. Vatandaşların yüzmeleri gerekiyorsa daha uygun alanlarda ve yasak olmayan bölgelerde yüzmeleri gerekir. Mutlaka baraj gölüne girilecekse can yelekleriyle girilmesini tavsiye ediyoruz? şeklinde konuştu.
?BİZE KATILMAK İSTEYEN HERKESE KAPIMIZ AÇIK?
Ekibe katılmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunun altını çizen Türkuaz Doğa Sporları Arama Kurtarma Merkezi Dernek Başkanı ve Kayseri Sualtı Arama Kurtarma Birim Sorumlusu Mehmet Eskitaş, ?Sualtı arama kurtarma ekibi Kayseri´de ilk olarak Türkuaz Doğa Sporları ve Arama Kurtarma Merkezi dahilinde AFAD´la birlikte ortak bir çalışma sonucunda kuruldu. 1998 yılından beri İç Anadolu´daki ilk ve tek su altı arama kurtarma ekibi olarak gönüllü bir şekilde devam ediyoruz. Kayseri´deki bütün su altı arama kurtarma, hızlı su kurtarma, su üstü arama kurtarmayla ilgili su altı birimimizde toplamda 9 kişilik personel, 1 eğitmenle aktif olarak gönüllülük ilkesiyle çalışıyoruz. Ekibimize katılmak isteyen herkese kapımız açıktır? dedi.