HUZUR ÇINARI!

9.01.2015 10:55:26

Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri (BEF) bünyesindeki Huzur Çınarı tarafından "Ailede Değerler Eğitimi" adı altında bir seminer başlatıldı. KAYMEK`in sekiz tesisinde aynı anda yapılan seminere isteyen herkes katılabiliyor.

Huzur Çınarı tarafından başlatılan etkinlikle her ay sekiz ayrı KAYMEK tesisinde, sekiz farklı vaize tarafından değerler eğitimi verilmeye başlandı. Kadınlara yönelik düzenlenen seminerlerde sağlam bir aile yapısı için gerekli olan etkenler üzerinde duruluyor. 

   Sekiz ay sürecek olan seminerlerin ilkinde "Ailede ve Toplumda Sevgi" konusu ele alındı. KAYMEK`in Göznuru, Ziya Gökalp, Sümer, TOKİ, Erkilet, Argıncık, Beyazşehir ve Belsin merkezlerinde düzenlenen seminerler; Saygı, Sadakat, Sorumluluk, Sabır, Seccade Birliği, Sohbet Birliği, Seyahat Birliği ve Sofra Birliği gibi konularla devam edecek.

    KAYMEK Sümer tesislerindeki seminere konuşmacı olarak katılan Vaize Ayşe Bedir, İslam dininde aileye çok önem verildiğini belirterek, ailenin toplumun temel yapı taşı olduğunu hatırlattı. Ailenin düzgün olmaması halinde toplumun düzeltilmesinin mümkün olamayacağını belirten Bedir, "İslam dininin hassasiyetleri üzerine kurulmuş aile yapılarıyla oluşan bir toplum başarılı bir seviyeye ulaşabilir" dedi.