HUNAT HATUN KÜLTÜR MERKEZİNDE ?BOSNA SAVAŞI RESİM SERGİSİ´ AÇILDI

23.11.2015 10:13:55

Hunat Hatun Kültür Merkezi´nde ?Bosna Savaşı Resim Sergisi´ sergilendi. Sergide konuşan Kayseri Bosna Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Naşit Eslik, ?Bize kimse sahip çıkmadı fakat şimdi Türkmen kardeşlerimize sahip çıkmanın zamanı? dedi.


Kayseri Bosna Türkleri Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği´nin organizesinde Hunat Hatun Kültür Merkezi´nde sergilenen ?Bosna Savaşı Resim Sergisi´ açılışında konuşan Kayseri Bosna Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Naşit Eslik, Türkmenlerin acısını çok iyi anladıklarını ifade ederek, ?Bugün Türkmenlerin uğradıkları zulme 20 yıl önce biz de uğramıştık. Dünyada hiçbir ülke bize sahip çıkmadı ve bu olayı kınamadılar. Paris´te olan bir hadiseden dolayı bütün dünya ayağa kalktı. Fakat Balkanlar´da 30 bin şehit vermemize rağmen dünya bu olayı görmezden geldi. Türkmen kardeşlerimize destek olması amacıyla bu sergimizi açtık? şeklinde konuştu.
Türkmenlere gereken desteğin sağlanması için çalışacaklarını vurgulayan Eslik ?Dönemi özetleyen fotoğraflarda bu zulmün büyüklüğünü görebilirsiniz. 35 bin Boşnak katledildi. Bu olay Avrupa´nın ortasında Avrupa´nın gözü önünde meydana geldi. Bize kimse sahip çıkmadı. Şimdi Türkmen kardeşlerimize sahip çıkma zamanı. Suriye orduları orada Türkmen kardeşlerimizi katlediyor ve bizim buna dur dememiz ve gereken tepkiyi göstermemiz gerekiyor. Onlara gereken yardımı yapmamız gerekiyor. Dünyada Müslümanlara karşı bir kıyım gerçekleştiriliyor. Birlik ve beraberlik içerisinde olup buna son vermemiz gerekiyor. Allah Türkmen kardeşlerimizin yardımcısı olsun? ifadelerini kullandı.