HİZMET İÇİN GELİYORUM

20.02.2015 09:00:45

AK Parti aday adayı Bülent Ünsal ile görüştük… AK Parti'ye gönül vermiş bir isim Ünsal… Eczacı olan Ünsal bir çok sivil toplum kuruluşunun yanı sıra, ticaret ve sanayide de Kayseri'ye hizmet etmekten gurur duyuyor. Eczacılarla devlet arasındaki kavganın

Bülent Ünsal kimdir?

1964 Yılında Kayseri'de doğdum. Halen Kayseri de ikamet ediyorum. İlkokulu Ahmet Paşa, ortaokulu 50.Yıl Dedeman, liseyi Kayseri Lisesi'nde tamamladım.1981 yılında girdiğim Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden 1985 yılında mezun oldum.1985-1986 yıllarında baba mesleğim olan peynir çeşitleri imalatı ve toptan ticareti üzerine çalıştım.1986-1987 yıllarında 191. Dönem Yedek subay olarak askerlik görevimi yaptım.1987 yılında kendi soyadımı taşıyan eczanemi açtım.1993 yılında Refah Partisine üye oldum.2001 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdim. 2003 yılında Optik işletmesi açtım.

Eczacı Odası'nda en uzun
başkanlığı siz yaptınız…

Kayseri'de Ecza deposu ve organize sanayi bölgesinde inşaat beton elemanları imalatı sektörlerinde ortaklıklarım oldu. 1993 – 2009 yılları arasında 12.Bölge Kayseri – Niğde – Yozgat Eczacı Odasının çeşitli birimlerin de görev aldım. 2001 – 2009 yılları arasında 4 dönem olarak oda tarihinde en uzun başkanlık görevin de bulundum; kendi isteğimle bıraktım. Türk Eczacıları Birliği'nin yapılanmasında rol oynadım.

Birçok mesleki örgütlenmede görev aldınız. Bunlar nelerdi?

Türkiye genelinde mesleki örgütlenme de aktif oldum. Eczacılarla devlet arasındaki kavganın çözüme ulaşmasına katkı sağladım. Kayseri'deki 15 akademisyen odayı birbirine yaklaştırıp, birlikte hareket edebilme çalışmalarını başlattım; halen bu birliktelik sürmektedir. Bu odalar baro, eczacılar, tabipler, diş hekimleri, mali müşavirler, veteriner, mimar, mühendis odaları gibi…

Ak Parti safında da uzun süre görev aldınız. Bu
kapsamda hangi görevlerde bulundunuz?

2009-2014 yılları arasında kurulduğundan beri gönül verdiğim Ak Parti saflarında görev aldım. İl başkan yardımcısı olarak; 1.dönem Tanıtım Medya Başkanı, 2.Dönem Dış İlişkiler Başkanı olarak çalıştım. Yahyalı İlçesinin Koordinatörlüğü görevini ifa ettim. Ak Parti Siyaset Akademisi ve birçok mesleki ve kişisel eğitim programlarına katıldım. Ankara Birlik Vakfı Üyesiyim. Halen Kayseri Eczacı Odası Merkez Heyeti Delegesiyim.

Aslen Sivaslısınız ve aile olarak da
ticaretle ilgilendiniz…

2009-2014 yılları arasında Kayseri'de yaşayan Sivas kökenlilerin kurduğu Sivaslılar Derneği ve Sivaslı derneklerden oluşan Sivaslı Dernekler Federasyonu Başkan vekilliği görevini yürüttüm. Anne tarafım aslen Kayserili olup, baba tarafım ise; dedelerim uzun yıllar önce Sivas'ın Şarkışla ilçesinden göç ederek Kayseri'ye yerleşmişlerdir. Babam, Kayseri İmam Hatip Lisesi'nin açılmasıyla başlayan, ilk mezunlarındandır. Kendisi Camikebir esnafıdır, peynir ve süt ürünleri imalatı ve toptan satışı üzerine 60 sene soyadımızı taşıyan ticarethane çalıştırmıştır. On yaşından itibaren boş zamanlarımızı babamızın yanında çalışarak, esnaf olarak yetiştik.

Kaç çocuğunuz var…

Evli ve iki çocuk babası. Oğlu mimar olarak özel sektörde çalışmaktadır. Kızı ise eczacılık fakültesi öğrencisidir. İyi derecede İngilizce biliyorum.

PROJELERİMİZ

- Baba mesleği olan tarım ve hayvancılık alanında; ilimizi çevreleyen tüm iller bu alanda yatırım öncelik kapsamına alındığı halde; Kayseri ili sanayi şehri söylemleri ile bu kapsamın dışında bırakılmıştır. Oysaki ilçe ve köylerimizin tüm geçim kaynağı bu alandadır. Bu bağlamda eğer görev verilirse bu konunun takipçisi olacağız.
- Arazi, tarla tapu kayıtlarının toplulaştırılması için, Bünyan ilçemizde başlatılan bu uygulamaların ilimizin tüm ilçelerinde yaygınlaştırılması için çalışmalara destek olacağım. Çünkü bu uygulama miras yoluyla küçülen tarım arazilerin sahipliğinin; yarattığı tarım alanında daralmayı önleyerek büyük tarım yatırımları sağlayacaktır. Arazilerin ise değeri artacaktır.
- Tüm ilçelerde meyveciliğin gelişmesi için çalışmalar yapacağım. Alt yapı, geliştirilmiş fidan ve ucuz krediler konusunda teşviklere ulaşımda her türlü desteği sağlayacağım.
- Sağlık alanında yapılan reformlarda, kervan yolda düzelir mantığı ile yapılan ve halen bitmeyen sürekli değişim sürecinin daha akılcı politikalarla insanımız ve hizmet üreten birimlerin sorunlarının çözümü için katkı koymaya çalışacağım.
-Aşırı hantal bir kurum olan Sosyal Güvenlik Kurumunun işleyişindeki bürokratik mevzuatçı anlayışın, hizmetin alımını kolaylaştıracak ve daha pratik yöntemler geliştirilmesi için; ilgili sivil toplum kuruluşları olan Türk Eczacıları Birliği, Türk Tabipleri Birliği, Türk Diş Hekimleri Birliği vs. gibi birimlerle iş birliği içerisinde yapılacak çalışmalarda daha hızlı ve kolaylaştırıcı bir anlayışla çözüm konusun da katkılar sağlayacağım.

- Hizmetlerimiz-
- Hedefim; 2023 vizyonunu ortaya koyan Ak Parti Hükümetlerin de görev alıp, liyakatımla katkı koymaktır.
- Ak Parti'nin önemli bir projesi olan sağlıkta dönüşümün; ilaç ve eczacılık mesleği alanın da Kayseri, Niğde ve Yozgat illerinde yapılanmasını yönettik.
Halkımızın ilaca kolay erişimini sağladık.
Sadece halkımızın ve meslektaşlarımızın haklarını savunduk.
- Her zaman kolay ulaşılabilir olduk.
- İnsanımızı sevdik, kimseyi kırmadık, elimizden geldiği kadar kapımıza gelen herkese yardımcı olduk.
Sıhhiye Yedek Subay Okulunda eğitim asteğmeni olarak yaptığım vatani görevimde; binlerce doktor, eczacı ve diş hekimi yedek subay öğrenci meslektaşımla sıcak ilişkiler içinde olduk, ülkemizin her tarafından; sağlık çalışanları ile gönül bağımız oldu.
- 4 yıl boyunca koordinatörlüğünü yaptığım Yahyalı ilçemizde, çok güzel birlik ve beraberlik sağladık; Ak Partimizin oy oranlarını yüzde 80'lerin üzerine çıkardık.
- Sadece şahsım Ak Partimize binlerce üye kazandırmıştır.
- Kayseri Sivaslı Dernekler Federasyonu'nun başlattığı TOKi evleri projesinin tüm anlaşmalarını arkadaşlarla birlikte yaparak; sahiplerine teslimini sağladık.
İki yıl boyunca partimizin tanıtım ve medya ile olan faaliyetlerini yönettik.
- Geçmişte pasif kalmış olan Ak Parti Dış İlişkiler Başkanlığımızın faaliyetlerini artırarak daha faal bir hale getirdik.



Anahtar Kelimeler: HİZMET İÇİN GELİYORUM