HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

16.01.2015 10:18:14

Mazlum-Der tarafından düzenlenen İnsan Hakları Seminerleri kapsamında, `Hak Aramada Sivil Toplumun Rolü` konulu seminer düzenlendi. Mazlum-Der tarafından düzenlenen İnsan Hakları Seminerleri kapsamında, `Hak Aramada Sivil Toplumun Rolü` konulu seminer d

. Yazar Vedat Sağlam`ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, dernek üyeleri yoğun ilgi gösterdi. Seminerde konuşan yazar Vedat Sağlam, modern dünyada bireyin devlet karşısında yalnız olduğunu söyleyerek, "Güç karşısında tek başına kalan insanın hakkını almak konusunda sıkıntılar yaşadığını vurgulayarak, modern dünyada ferdiyetçiliği, tek başına yaşamayı seçen birey sadece kendi önceliklerini ön plana alarak yaşama, mutlu olma gayretindedir. Devlet, şirket, derin yapı gibi devasa kuruluşlar karşısında haksızlığa uğradığı anda da neden kimse yanımda değil diye feryat etmektedir. Halbuki bir başkası haksızlığa uğradığında kendisi de bir diğerine yardımcı olmamıştı. Hal böyle olunca modern dünya ve modern yapılar karşısında bireyin tek başına yaşaması, haksızlıklar karşısında hakkını araması mümkün görünmemektedir. Birey, eğer ki hakkını almak, uğradığı hukuksuzluğa çözüm bulmak istiyorsa, kendisi de diğer bireylerle birlikte güç haline gelmelidir. Bunun yollarını aramalıdır. Mücadele ancak böyle yapılmakta, devlet de bireyleri değil, kitlileri, gücü önemsemektedir" dedi.
MAZLUM-DER Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş ise, "Abbasi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde vakıfların sayısının oldukça artmıştır. Osmanlı dönemi vakıf medeniyetidir. Hayırseverlerin kurdukları vakıflarla insanlara, hayvanlara, ağaçlara ve tabiata büyük hizmetler vermişlerdir. Bugün yüz kızartıcı suçlardan hüküm giymemiş her vatandaşın hukuki şartları taşıması durumunda vakıf kurabileceğini bunun önünde her hangi bir engel bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.