HİSARCIK BÖLGESİNE MESİRE ALANI İNŞA EDİLECEK

6.08.2014 11:24:36

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Erciyes Dağı eteklerinde yer alan ve Erciyes Kış Sporları Merkezinin adeta girişi kapısı olan Hisarcık Yerleşim alanına büyük ölçekli ve çok amaçlı bir mesire alanı inşa edileceğini bildirdi.

Hisarcık Bölgesinin Kayseri için önemli bir yere sahip olduğunu tarihi geçmişi, barındırdığı kültürel değerler yanında doğal güzellikleri ile her zaman cazibe merkezi olduğunu hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Hisarcık Bölgesi Erciyes Dağı yolu üzerinde şehir manzaralı doğa ve çevresi ile uyumlu çok amaçlı bir mesire alanın Kayseri’ye kazandırılacağını belirtti.

Hisarcık Bölgesi Günübirlik Mesire alanı yapımı için 21 Ağustos 2014 günü, 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihaleyapılacağı ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç,konu ile ilgili olarak şunları söyledi.

 “Erciyes Doğa ve Kış Sporları Merkezi yolu üzerinde yer alan ve Erciyes Dağı eteklerinde kurulu Hisarcık Bölgesi için önce Hisarcıklı’lara yakışır bir Meydan Düzenlemesi gerçekleştirdik. Yine bu bölgeye Erciyes Dağı yolu üzerinde toplam alanı 100 bin m2 olan, oturma bankları, kır bahçesi, yürüyüş ve koşu yolları, açık alan jimnastik aletleri, kamelyalar, piknik alanları, doğal bitki ve doğa yapısı ile bütünleşen bir mesire alanı inşa edilerek şehrimizin hizmetine sunacağız. Hisarcık Mesire alanında inşa edilecek yapı ile Kayserimize yeni bir mesire alanı vizyonu oluşturacağız. Bu mesire alanı ile şehrimizin sosyal yaşamına yeni bir renk katılmış olacağını gibi özellikle böyle sıcak havalarda serin bir yerde hemşerilerimizin rahatlamasına ve vesile olacağız. Hisarcık Mesire alanı aynı zamanda şehir dışından gelen turist ve misafirlerimizi için de bir prestij alanı olacaktır