HİÇYILMAZ`DAN KADINLAR GÜNÜ MESAJI

6.03.2015 17:00:29

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hİçyılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Kadına yönelik şiddetin sona erdiği bir dünyada yaşamak istiyoruz" dedi.


KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, `Kadına yönelik şiddetin sona erdiği bir dünyada yaşamak istiyoruz` diyen Hiçyılmaz, "Kadınlara yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamaların sona erdirildiği, geleceğe güvenle bakabileceğimiz bir dünyada yaşamak istiyoruz” dedi.
Başkan Hiçyılmaz, 8 Mart'ın kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın kaldırılması ve hayatın her alanında kadın haklarının savunulduğu bir gün olarak kabul edildiğini belirtti. Kadınların, toplumun temelini oluşturan aile kurumunun ana unsuru ve milletin baş tacı olduğunu belirten Hiçyılmaz, Kurtuluş Savaşı'nda vatanımızın bağımsızlığı için cepheden cepheye koşan Türk Kadını, Cumhuriyetimizin kurulmasıyla birlikte, toplumsal yaşamda yerini daha da sağlamlaştırmıştır. Geçmişten günümüze gelişen ve her bakımdan ailesine ve topluma önemli katkılar sunan kadınlarımızı, hayatın her alanında etkin bir şekilde görmek bizleri sevindirmektedir” ifadelerini kullandı.
Hiçyılmaz, Medeni Kanunun kabul edilmesi ve 1934 yılında kadınlarımıza seçme-seçilme hakkının dünyadaki birçok ülkeden önce tanınmasıyla ülkemizde kadına verilen değer ortaya konulmuştur. Toplum olarak güçlü olmamızın yolu, kadınlarımıza yönelik pozitif ayrımcılığı en iyi şekilde uygulayabilmek ve onlara güzel fırsatlar sunabilmekten geçmektedir” diye konuştu.
KTO Yönetim Kurulu Başkanı Hiçyılmaz, şunları söyledi:
"Yaşanan olumlu tüm gelişmelere rağmenkadınların maruz kaldığı şiddet halen önemli bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Bunun son zamanlardaki en acı örneği ise Özgecan Aslan kardeşimizin Mersin'de yaşanan vahşette hayatını kaybetmesidir. Bu vesileyle, şiddet sonucu hayatını kaybeden Özgecan Aslan başta olmak üzere, tüm kadınlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır ve başsağlığı diliyorum.Bu duygu ve düşüncelerle kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü yürekten kutluyorum."