HİÇYILMAZ: YENİ BİNAMIZ İÇİN HAREKETE GEÇTİK

7.08.2014 10:57:53

Kayseri Ticaret Odası (KTO)Başkanı Mahmut Hiçyılmaz Yeni hizmet binamızı yapmak için faaliyete geçtik” dedi

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz “Kayseri Ticaret Odası şuanda hizmet vermekte olduğu bina 70 küsur yıldır hizmet veren Kayseri`nin en eski binalarından biri. Hatta Kayseri’deki en büyük salonlardan biri olmasından dolayı, geçmiş yıllarda nişanların, düğünlerin bile yapıldığı zamanın en büyük en güzel binalarından biri. Ancak tabi zaman değişiyor, zaman geçiyor, ihtiyaçlar artıyor, ihtiyaçlar farklılaşıyor. Dolayısıyla şuanda içinde bulunduğumuz 16 bin üyemize hizmet vermeye çalıştığımız hizmet binamız yeterli hizmeti verebilmemiz bakımından imkan vermiyor “dedi.
Hizmet binası için 152 proje içerinden 3 eş değer proje seçtiklerini söyleyen Hiçyılmaz “Kayseri’de çevreyolu üzerinde bulunan 14 bin 500 metre kare arsamız üzerine bir hizmet binası yapmak üzere faaliyete geçtik tabi o binayı yapabilmek için de proje yarışması açtık. Fikir projesi yarışması açtık. Ve o neticelendi. Aşağı yukarı 192 şartname alındı. 152 proje verildi. Bunun 63 tanesi diskalifiye edildi, bunun dışında kalan projeler içerisinden daha önceden belirlemiş olduğumuz jüri heyeti tarafından dereceye giren projeler tespit edildi. Ancak biz 3 tane eş değer birinci seçilmesini, talep etmiştik. 3 eş değer birincinin içerisinden de bir proje üzerinde mutabık kaldık. Tabi bu üç eş değer projenin yetkilileri ve sahipleri ile görüştük. Ancak birinde mutabık kaldık ”diye konuştu.
İhale açıldıktan sonra hizmet binasını inşaatının başlayacağını belirten Hiçyılmaz “Şuan detaylı proje yapılması safhasındayız. Kendileri çok detaylı proje yapıyorlar. Bu arada mekanik projesi, statik projesi, elektrik projelerinin de bugünlerde neticesini alacağız. Onları da belirledikten sonra ve detaylı projemiz geldikten sonra binanın yapılması noktasında ihale aşamasındayız. Kademeli veya anahtar teslimi şeklinde yapılması hususunda şuanda istişarelerimize devam ediyoruz. Hangi yöntemi kabul edecek olursak bir bir buçuk ay içerisinde bilemediniz en fazla 2 ay içerisinde o aşamaya gelmiş olacağız. Ve ihaleyi yaptıktan sonra inşaatımız başlayacak” ifadelerini kullandı.