HİÇ ÖNLEM ALINMIYOR

23.02.2015 08:10:45

Kayseri Kadın Platformu, Özgecan Aslan cinayeti nezdinde kadın cinayetlerine medeni çözümler üretilmesi için Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtı önünde bir araya geldi. Programa MHP ve CHP'nin kadın kolları katılırken AKP kadın kollarının katılm

 

    Özgecan Aslan cinayetinin ardından kadın cinayetlerine tepki göstermek, yetkililere seslenmek için Kayseri Kadın Platformu üyelerinden oluşan 100 kişilik grup, Atatürk anıtı önünde bir araya geldi.  Kayseri Kadın Platformunda 22 sivil toplum kuruluşu ile Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Anadolu Partisi Kadın Kolları bulunurken, Ak Parti Kadın Kollarının olmayışı dikkat çekti.

   Özgecan'ın fotoğraflarını taşıyan kadınlar, Kadına Şiddete Hayır” yazılı pankart açtı. Törende konuşma yapan Kayseri Barosu Avukatı Burçin Akbulut, Özgecan'ın öldürülmesinin herkesi derinden yaraladığını ifade ederek, Aynı acıyı hepimiz yüreklerimizde hissettik. Ne yazık ki bu ülkemizde ilk değildi, ama son cinayet olsun demeye bile fırsat kalmadan Antalya'dan İstanbul'dan vahşi cinayet haberleri gelmeye devam etti. Burada Özgecan Aslan cinayeti nezdinde kadın cinayetlerine bir son verilmesi, bu hususta akılcı ve medeni çözümler üretmesi için Kayseri Kadın Platformu olarak yetkililere çağrıda bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

   Özgecan'ın simge isimlerden biri olduğunu ifade eden Burçin Akbulut, Kayseri'de ilk kez tüm sivil toplum kuruluşları olarak toplandık. Bu bir tepkidir. Hiç önlem alınmıyor. Biz bugün bu düzenin böyle gitmesini istemediğimiz için toplandık. Bundan sonda da devamı gelecek” dedi.

 Haber:Ayşenur Sarıkaya

 

 



Anahtar Kelimeler: HİÇ ÖNLEM ALINMIYOR