HEYECAN ZİRVEDE!

3.04.2015 10:43:51

7 Nisan'da Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) verilecek 9 kişilik milletvekili listelerinde son çalışmalar yapılıyor.

7 Nisan'da Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) verilecek 9 kişilik milletvekili listelerinde son çalışmalar yapılıyor.

 

25. dönem milletvekilliği seçimleri öncesinde adayların belirlenmesinde partiler son kulvara geçti.  Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi; Kayseri listesinde son aşamaya geldi. Partilerin temayül yoklamaları, mülakatları tamamlandı, il teşkilatlarından da görüşler alındı. Parti Genel Başkanları ve Genel Merkezi listeleri 7 Nisan'a hazırlıyor. Kayseri'de 9 kişilik listelere hangi partilere kimlerin gireceği ve bir sürprizle karşılaşılıp karşılaşılamayacağı merak konusu.

 

AK Parti 5 Nisan'da adayları bilgilendirecek

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde temayül çalışmalarının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında toplanan parti üst kurulu 9 kişilik vekil adaylarını değerlendirdi. 9 kişilik listeye giren isimlere 5 Nisan Pazartesi günü sonuçlar bildirilecek.  Salı günü ise AK Parti'de itiraz günü… Listeye giren ya da giremeyen aday adayları Genel Merkez'e itirazda bulunacak. 7 Nisan'da ise liste YSK'ya teslim edilecek.

 

Çetin Arık belirleyici olacak

 

Cumhuriyet Halk Partisi'nde de 21 Mart'ta yapılan eğilim yoklamasında 1. sırada çıkan Çetin Arık listeyi göğüsleyecek. İl Başkanı Mustafa Ayan ve heyeti Ankara'da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na görüşlerini bildiriyor. CHP Genel Merkez'in eğilim yoklamasına uyarak, 2. sıraya kontenjan adayının konulmamasını istiyor. Bu konuda da listeyi göğüsleyen Çetin Arık'ın görüşlerinin belirleyici olacağı ön görülüyor.

 

Temayül sonuçları Bahçeli'de

 

Milliyetçi Hareket Partisi de son çalışmalarını yapıyor. Önceki gün internet üzerinden bir günde yapılan temayül yoklaması sonuçları Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin masasında. MHP'de, Büyük Birlik ve Saadet Partisi ile ittifak çalışmaları devam ederken, MHP'de hafta sonu yoğun kulis olacağı yönünde. MHP'de listeyi 7 Nisan'da YSK'ya teslim edecek.  

Haber: Dilek Bolat



Anahtar Kelimeler: HEYECAN ZİRVEDE!