HERKES DÜŞÜNECEK, KAYSERİ BÜYÜYECEK

26.10.2015 08:56:05

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri için önemli bir projeyi hayata geçirdi. Katılımcı yönetim anlayışını benimseyen ve herkesi Kayseri için düşünmeye davet eden Başkan Çelik, bir anlamda beyin fırtınasının estirileceği yuvarlak masa toplant


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri´de yeni bir dönem başlattı ve yeni dönemde toplumun her kesiminden yararlanmak istediğini belirtti. Kayseri için fikir yürütüleceği toplantılara Yuvarlak Masa Toplantısı adı verildi ve bu toplantının ilki basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi. Harikalar Diyarı´nda yapılan toplantıda Kayseri için neler yapılması gerektiğine ilişkin bir yol haritası çıkardıklarını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, belirledikleri yol haritasıyla ilgili gazetecilerden görüş istedi.
Toplantıyı Kayseri ile ilgili genel bir değerlendirme yaparak açan Başkan Mustafa Çelik, göreve geldikten sonra bir taraftan mevcut yatırımları tamamlamak için çalıştıklarını bir taraftan da Kayseri´nin gelecek yıllarını planladıklarını söyledi. Büyükşehir Belediyesi´nin devam eden yatırımları ile önümüzdeki günlerde başlayacak projeler hakkında da bilgi veren Başkan Çelik, ilçelere yapılan yatırımları anlatırken Türkiye´de ilçelerine bu kadar yatırım yapan bir başka belediyenin olmadığını belirtti.
"YENİ DÖNEMDE İZ BIRAKACAK İŞLER YAPILACAK"
Büyükşehir Belediyesi olarak başlanılan projeleri bitireceklerini; ancak yeni bir dönem başladığını ve yeni dönemde gelecek yıllara iz bırakacak işler yapılacağını vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, "Gelecek yıllara ilişkin projeleri hayata geçirmek için öncelikle şu soruları yanıtlamamız lazım: Gelecek 10, 20, 50 yılda nüfus ne olacak? Şehir nereye doğru gelişecek? Şehir gelişirken ticaret, sanayi, yaşam alanları nereler olacak? Tüm bunlar ve bunlar arasındaki ulaşım planlanmalı. Şehir gelişirken hareketliliğin de planlanması lazım. Bunlar yapılırken kaynaklara da dikkat etmemiz gerekiyor" dedi.
"HERKESİ DİNLEYECEĞİZ, HER GÖRÜŞE SAYGI DUYACAĞIZ"
Şehrin geleceğini planlarken tek başlarına hareket etmeyeceklerini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kentte yaşayan herkesin söyleyeceklerini dikkate almamız gerekiyor. Bu maksatla yuvarlak masa toplantıları çalıştayını başlatıyoruz. Bu toplantılara arama konferansı ya da beyin fırtınası da diyebiliriz. Herkesin aklına ihtiyacımız var. Ben yaptım oldu tarzı bizim tarzımız değil, olmayacak da. Her görüşe saygı duyacağız. Katılımcı bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz. Şehrimizin yönetiminde söz sahibi olanlarla ve sivil inisiyatifle her hafta bir araya geleceğiz. Bu toplantılarımıza medya mensupları ile başladık. Meclis üyeleri, akademik çevre, iş dünyası odaları, sanayici ve iş adamları dernekleri, adliye ve yargı camiası, güvenlik bürokrasisi, STK ve gönüllü kültür teşekküllerinin temsilcileri, bireysel meslek odaları, mimar ve mühendis odaları, sendika yöneticileri, bakanlıkların bölge ve il müdürleri ve milletvekillerimizle yuvarlak masa toplantılarını sürdüreceğiz. Tüm bu grupların tavsiyelerini dinleyeceğiz ve şehrimiz için dile getirilen projelerin uygulanabilir olanlarını ekibimizle değerlendireceğiz. Tüm bu toplantıların sonucunu da kamuoyu ile paylaşacağız."
GAZETECİLER ŞEHİR İÇİN TALEPLERİNİ DİLE GETİRDİLER
Başkan Mustafa Çelik´in açıklamalarının ardından gazeteciler tek tek söz alarak Kayseri için görüş, öneri ve tavsiyelerini dile getirdiler. Gazetecilerin; şehrin ulaşımından planlamasına, ağaçlandırılmasından sosyal hayatına, eğitiminden sporun gelişmesine kadar farklı alanlardaki tespit ve önerilerini dikkatle dinleyen Başkan Mustafa Çelik, bu önerileri tek tek not aldı. Gazetecilerle üç saati aşkın Kayseri´yi konuşan Başkan Mustafa Çelik gecenin sonunda bu toplantıların bir anlamda ucunun açık olduğunu belirterek, Kayseri için fikri olanları her zaman dinleyebileceğini kaydetti.