HER TAKIMIN FORMASI KUTSAL

14.01.2016 21:12:35

10 yıl Kayserispor alt yapısından çeşitli kategorilerde forma giydikten sonra ilk kez başka takıma transfer olan genç oyuncu Sedat Burak Altay ile keyifli bir röportaj gerçekleştik.

Kayserispor alt yapısında futbola başladıktan sonra her kategorisinde forma giyen Sedat Burak Altay geçen sezon U21 takımından kaptanlık yaptı. Sezon başından bir çok kulüpten teklif almasına rağmen memleketinin takımı olan Kayseri Şekerspor´u seçti.

                                                                       -Hedeflerime adım adım ilerliyorum

-10 yıl Kayserispor alt yapısından oynadı

-Her takımın forması kutsaldır

/resimler/2016-1/14/2125358115343.jpg

Sedat Burak Altay kimdir?

13 Ocak 1995 doğumlu olan genç oyuncu Sedat Burak Altay futbola 2006 yılında Kayserispor alt yapısında başladı. 2006´dan 2014´e kadar Sarı-Kırmızılı formayı giyen Sedat Burak Kayserispor´da takım kaptanlığına kadar yükseldi. 2015-2016 sezonunda Kayserispor´dan ayrılan Sedat Burak Altay kardeş takım olan ve BAL 6.Grupta mücadele eden Kayseri Şekerspor´a transfer oldu. Kayserispor dışından ilk kez Kayseri Şekerspor forması giyen Sedat Burak Altay, ?Hedeflerine adım adım ilerliyorum? dedi.

Nasıl başladı futbol hayatın?

Futbola 11 yaşında Kayserispor´da başladım. 10 yıl Kayserispor forması giydim ve çeşitli yaş gruplarından oynadım. Futbol bilgisini ve eğitimlerimi en iyi şekilde Kayserispor´dan aldım. 10 yılın ardından ilk kez farklı ama kendi memleketimizin takımına geldim.

/resimler/2016-1/14/2114383571152.jpg  /resimler/2016-1/14/2116059354533.jpg

 Kayserispor´dan Şekerspor´a gelmen nasıl oldu?

10 yıl Kayserispor´da oynadıktan sonra artık benim için bu iş mesleğim oldu. Kayserispor´dan ayrılma kararı aldım. Çeşitli kulüplerle görüştükten sonra en cazibi olan kendi memleketim takımı olan ve teknik kadronun beni istemesinden sonra Kayseri Şekerspor´un teklifini kabul ettim. Kayseri Şekerspor´a gelmekten son derece mutluyum.

 İlk kez başka takım forması giyiyorsun. Neler hissettin?

İlk başlarda çok zorlandım ama zamanla hemen uyum sağladım. Kayseri Şekerspor camiası çok büyük bir camia.  Gerek takım arkadaşlarım gerekse hocalarım bana yeterince ilgi gösterip Şekerspor´a alışmamda en büyük faktör oldular. Kayseri Şekerspor şuanda amatör ligde olabilir ama tam bir profesyonel şekilde çalışıyoruz ve eğitim alıyoruz. Kayseri Şekerspor forması kutsaldır ve herkese nasip olmaz.

 Kayseri Şekerspor ligin ilk yarısını 4 takım arasında tamamladı. İlk yarıyı değerlendirir misin?

Sezona kötü bir başlangıç yaptık ama daha sonra toparlanarak büyük bir çıkış yakaladık. Ne kadar kötü başlasak ta sezona hocalarımızın yaptıklarını toplandılar da bizi motive edici ve bizim bu olmadığımızı, bizim daha iyi yerlerde olacağımızı söylediler. Takım olarak Yeni Altındağ Belediyespor maçından itibaren yakaladığımız 7 maçlık seri ile herkese gösterdik.  Takım baştan sona yeni kurulmuştu. Bir birimize alışmamız biraz zaman aldı ama haftalar geçtikçe daha iyi olduk.  Bölgesel Amatör Lig bazı profesyonel liglere göre daha heyecanlı ve daha zor geçiyor. İlk yarının son iki maçında kazanacağımız maçlarda toplam 4 puan bıraktık. Ligin ikinci yarısında daha iyi olacağız ve aramıza katılan arkadaşlarla daha güçlü olup el birliği ile Kayseri Şekerspor´u şampiyon yapacağız ve yeniden 3.Lige çıkartacağız.

 

 /resimler/2016-1/14/2121118266439.jpg

Beklentilerin fazla olduğu bir futbolcusun. Kendi performansını nasıl değerlendiriyorsun?

Kayserispor alt yapısında aldığım eğitimlerde kendimi çok geliştirdim ama daha iyi olmam lazım. Kayseri Şekerspor´da  ilk yarıda 5 maç oynadım. Takıma çok tecrübeli oyuncular var.  İyi yerlere gelmek istiyorsam kendimiz daha çok geliştirmem lazım. Şu anda iyiyim. İnşallah çok daha iyi olacak. Benden beklenen performansın altındayım. Bu da beni çok üzüyor. Ligin ikinci yarısında daha fazla şansı bularak oynamak ve başarılı olmak istiyorum.  

Boş zamanlarını nasıl değerlendiriyorsun?

Playstation oynamaya bayılıyorum. Film izliyorum. Arkadaşlarımla bir cafe oturup sohbet ediyorum.

Nobre ile aynı otelde kamp yapmak nasıl bir duygu?

Mert Nobre´yi yakından tanıyorum. Eski takımın arkadaşıyız. Ben alt yapıda oynarken A takım ile idmanlara çıkıyordum. Türkleri çok seviyor. Mert Nobreyle Antalya karşılaşmak güzel bir duygu. Onunla eski günleri hatırladık. Kayserispor´dan ayrıldığını duyunca üzülmüştüm. Çok iyi, kişilikli ve karakterli bir oyuncu. Kendine bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum.

/resimler/2016-1/14/2122348268047.jpg   /resimler/2016-1/14/2123506081995.jpg

 Son olarak neler söylemek istersin?

Benimle bu röportajı yaptığınız için teşekkür ederim. Yalan konuşmayı sevmem. Doğma büyüme Kayseriliyim. Kayseri Şekerspor bana büyük değer vererek transfer etti, bende elimden geldiğince mücadele ederek takımıma faydalı olmak istiyorum. Ama buradaki Kayseri futbolseverler unutmasınlar ki en köklü futbolcular bile gelip gitti. Kayseri şehri kendi değerine sahip çıksın.

ALTAY´IN "EN"LERİ 

SEVDİĞİN YEMEKLER: Tas Kebabı- Mantı-Yağlama

SEVDİĞİN SANATÇILAR: Gökhan Türkmen-Sıla

HOBİLERİN: Müzik dinlemek-Gezmek-Çizgi Roman Okumak

SEVDİĞİN FİLİMLER: Esaretin Bedeli-Yeşil Yol-

/resimler/2016-1/14/2128190618504.jpg



Anahtar Kelimeler: TAKIMIN FORMASI KUTSAL