HER ŞEY NET!

23.02.2016 09:57:58

Cansel´in babasının beylik tabancasıyla intihar etmesinin ardından gerçekler bir bir su yüzüne çıkıyor. Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü, emniyet ve savcılık gereğinin yapıldığını duyurdu. Öğrencisiyle gönül ilişkisi yaşayan öğretmen, tutuklu, soruşturma d

 Kayseri´de geçen hafta babasının beylik silahıyla lise öğrencisi Cansel´in intihar etmesinin ardından başlatılan soruşturma 4 bir koldan devam ediyor. Canına kıyan genç kızın, öğretmeniyle bir süredir gönül ilişkisi yaşadığı ifade edilirken, konuyla ilgili art arda yapılan açıklamalarda soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğü bildirildi.

Valilikten açıklama

Kayseri Valiliği, öğretmeninin tecavüz ettiği iddiasıyla 18 yaşındaki Cansel B.K.´nın intihar etmesinin ardından telefon kayıtlarının incelendiğini ve bir süredir irtibatlı olan matematik öğretmeni B.Ö.´nün gözaltına alınarak yapılan soruşturma sonrasında tutuklandığını açıkladı.

Kayseri Valiliği tarafından olayla ilgili olarak yapılan açıklama şu şekilde:

"Kayseri İli Melikgazi ilçesindeki bir okulumuzda 12. sınıf öğrencisi Cansel B.K.´nın 17/02/2016 tarihi akşamı evinde intihar ettiği bilgisi alınmıştır. Olayla ilgili savcılığa suç duyurunda bulunulmuş ve adli soruşturma ile birlikte maarif müfettişlerince idari soruşturma başlatılmıştır. Cansel B.K.´nın intiharı ile bağlantılı olduğu düşünülen ve telefon kayıtlarının incelenmesi neticesinde bir süredir kendisi ile irtibatlı olduğu tespit edilen öğretmen B.Ö., yürütülen adli soruşturma sonucu 19/02/2016 tarihinde tutuklanmıştır.

Ayrıca yürütülen idari soruşturma doğrultusunda olayda ihmali olduğu düşünülen M.E.A. Lisesi okul müdürü E.E., müdür yardımcıları M.T.İ. ve A.E. ile rehber öğretmenler Z.A. ve K.C. görevden el çektirilerek açığa alınmıştır.Konu ile ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir.Kamuoyuna duyurulur."

 

İl Milli Eğitim Müdüründen açıklama geldi

 

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, olayı geçen hafta Perşembe günü sabah saatlerinde öğrendiklerini ve Savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi. Konuyla ilgili soruşturmanın selameti açısından okul yönetimini ve olaya adı karışan Matematik Öğretmeni Bayram Ö.´nün açığa alındığını kaydeden Çandıroğlu, "Ne olduğunu biz de bilmiyoruz, adliye karar verecek. Biz soruşturmanın selameti açısından okul yönetimini ve öğretmeni açığa aldık. Müessif bir olay, hiç kimsenin istemediği, hiç kimsenin istemeyeceği bir olay. İdare olarak biz öğrendiğimiz andan itibaren ilgili tarafların tamamını İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz toparladı ve bir tutanak altına aldı. Aynı anda savcılığa suç duyurusunda da bulunduk. Neticede adliyeye, savcılığa intikal etmiş bir boyutu var bu işin. İdari olarak inceleme sürecini başlattık. Okul yönetimini de öğretmen ile birlikte açığa aldık. O öğretmen de tutuklandı."

 

Savcılıktan bilgilendirme

Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta ise  yaptığı yazılı açıklamada şu bilgilere yer verdi: ?17/02/2016 günü Kayseri ili Melikgazi ilçesi sınırları içeresinde belirtilen adreste meydana gelen Ateşli Silahla Ölüm (İntihar) olayı ile ilgili olarak aşağıdaki hususların kamuoyuyla paylaşılmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir. 17/02/2016 günü 17/03/1998 doğumlu, 15-18 yaş grubundaki ölene otopsi işlemleri icra edilmiş olup, ölenin lise öğrencisi olması hususu da dikkate alınarak, Dosya içerisindeki bilgi, belge, iddia, isnat şikayetler ve ilgili dosya kapsamında TCK´nun 103/1-b, 104/1 maddelerinde tanımlanan Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı, Reşit Olmayan Çocukla Cinsel İlişki suçlarıyla ilgili olarak, ölenin kendi okulunda öğretmeni olarak görev yapan şüpheli 19/02/2016 tarihi itibariyle sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştır.Hakkında gizlilik kararı bulunan Soruşturma TCK, CMK ve diğer yasal mevzuat kapsamında çok yönlü ve etkin olarak yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.?

 

STK´lar ve öğrenciler toplandı

Dün akşam saatlerinde ise sosyal medya hesapları üzerinden toplanarak bir araya gelen çok sayıda öğrenci ve Kayseri Kadın Dayanışma Derneği, CHP Gençlik Kolları ve Türkiye Gençlik Birliği üyeleri Cumhuriyet Meydanında toplanarak olayı protesto etti.

Kayseri Kadın Dayanışma Derneği adına bir açıklama yapan Feride Daşkın, tarifi imkansız acılar yaşadıklarını belirterek, ? Bu bir cinayettir.Bugüne kadar ölen, öldürülen veya tecavüze uğrayan kadınlar için, cinsel istismara uğrayan çocuklar için, ?Bu saatte dışarıda ne işi varmış´, ?Ama diz üstü etek giymiş´, ?topuklu ayakkabı giymeseymiş´ gibi yorumlar yapılarak her yeni ölüme davetiye hazırlandı. Her alanda kadını suçlu bulan ve onu ikinci plana atan bu yaklaşımlara karşı mücadele ve dayanışma ağı örmeliyiz. Daha öncede olduğu g2ibi bundan sonrada toplumal cinsiyet eşitsizliğinin son bulması, kadına yönelik her türlü şiddet ve cinsel şiddete karşı yaşam hakkımız için mücadeleye devam edeceğiz? ifadelerine yer verdi.

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: